Basgarderob a´la Lindex och Elle

 

 

 

Vi har vant oss vid att kedjorna allt oftare lutar sig åt samarbeten och att ta in personer med cred och stil, för att sälja sina kläder. Nu är det Lindex som anlitat Elles stylist Emma Elwin med fokus på basgarderoben i Lindex loves Elle. Stapelvarorna i garderoben är ett kärt ämne. Antingen tycker man om att handla sådant, eller så tycker man att det är tråkigt och ägnar sig hellre åt att finna de där speciella kläderna. Hur man än vänder på det hela, så är det bra med en grund att stå på som fungerar i många lägen. Generellt tycker jag att kedjorna blivit bättre på prisvärda basplagg i riktiga kvalitéer. Jag skall titta på denna kollektion i butik då de snyggt stylade bilderna onekligen väcker intresse – är bland annat nyfiken på denna tröja. Om inte annat så är bilderna fin inspiration till det som redan finns i garderoben!

 

6 comments

  1. Vad kul! För jag har precis bestämt mig för att på riktigt börja styra upp min garderob och helt sluta impulsshoppa "för stunden"- plagg. Jag har skaffat en anteckningsbok där jag ska samla bilder på stilar jag gillar och där jag sen ska skriva upp listor på sådana basplagg som jag saknar. Sedan får jag bara handla från listan är det tänkt. Ett kul höstprojekt tror jag det kan bli!

  2. Är det bara jag som tycker att bilderna är hemska? Modellen ser anorektisk ut. Bojkott från min sida.kram från en mamma som har en sjuk dotter

  3. finacarina: Absolut en fråga att lyfta! Generellt är det ett sjukt ideal bland modeller som används i modeplåtningar. Även om debatten har förts länge, så är det viktigt att alltid fortsätta hålla frågan levande. Personligen blir jag inte inspirerad av modellen i sig, utan snarare klädkombinationerna som man får tänka sig på sig själv istället. Bra att du reagerar! Det ska man göra tycker jag! Hoppas på att din dotter kan må bättre framöver. Kram

  4. Jag reagerade faktiskt också direkt som finacarina utan att ha någon i min närhet som är sjuk. Kläderna hade verkligen varit snyggare på någon som ser mindre anorektisk ut. Tack för tips ändå för det brukar vara bra kläder från Lindex vid såna här tillfällen. Får nog bli en shoppingtur snart!

  5. Marie: Som sagt – viktigt att hålla diskussionen levande! Tanken i sig är ju ganska absurd egentligen att man är så "van" att matas med detta, så att man ibland inte ser det ordentligt. Inte för att man ser det som ett ideal att uppnå, utan för att ögonen liksom inte registrerar ännu en mager, blek ung dam. Bra att påminnas! Och urviktigt att ständigt stöta och blöta eftersom många unga har svårt att sålla bland alla ideal som de matas med där ute. Absolut. Ibland blir det ju dock ramaskrik som när Lindex tog fram ett barnskärp i form av ett måttband – det fick de dra tillbaka sedan… Hoppas att du hittar något fint på din shoppingtur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.