Sista söndagen i augusti

 

 

 

Jag tittar ner i min roskorg och känner mig så himla tacksam. över sommaren som vi fick i år. Som vi behövde den. Och så denna sensommarhelg. Som grädden på moset liksom. Det finns mycket att må bra kring nu.

 

Bidrag till Fabrikens söndagsbild

 

 

 Och så ett litet Ps.

 

 

Det surrar nu. 5:2 är överallt denna höst. Alex Schulman har sin syn på saken klar i dagens Aftonblad. En helt annan vinkel finns att läsa om hos välkända bloggaren 56kilo. Detta är uppenbarligen något som engagerar just precis nu och det är intressant vilket genomslag vissa saker har. I min satsning på att må bra som är still going strong, noterar jag med nyfikenhet den diskussion som förs. I bokfloran kommer även Charlotta Lithman ut med Jag börjar på måndag som jag är mycket nyfiken på. Dels känner jag igen mig i en stor livsstilsförändring, dels har jag tidigare ätit mig genom Charlottas dessertböcker :). Hur man än vänder och vrider på det, så måste man finna sin egen väg, som leder till något som man mår bra av. Det tänker jag bland annat på denna sista söndag i augusti.

Hoppas att ni har en galant helg!

 

7 comments

  1. Den vill jag läsa! Tack för tips! Har en man hemma som börjat med 5:2 o själv började jag på måndag tidigare i somras.. Nya vanor o nytt tänk. Undrade hur länge det skulle vara o tänkte att det väl inte skulle vara så länge men var kul så länge det gjorde det. Men här sitter jag o äter inga kolhydrater men sallad o frukt i massor. Inget godis o lagom mycket vin. Underbart! Gladare o piggare o roligare mamma. Hoppas det håller. Kram!

  2. …diet-diskussionen, känns som ett säsongsmässigt evighetsämne som är högst individuellt. Alla har en poäng, men hälsa handlar nog mer om att hitta en livsstil som passar livet. Sitt liv. I övrigt finns bara ett ord för din rosbild. Magisk.

  3. Ja, 5:2. Överallt! Min man har kört det hela våren och fungerar bra! Dock har jag kallat det "anorexiadieten" på halvt skämt halvt allvar, men om man ska tro forskningen, så verkar det ändå sunt.

  4. En rent magisk bild, vackert. Kan inte sluta titta på den :)Å så rätt det du skriver… att göra det som gör att man själv mår bra!Härlig söndag önskar jag dig./T

  5. Visst gäller det att hitta sin egen väg, och helst en som håller på lång sikt.Jag har inte läst på särskilt mycket om 5:2, så egentligen ska jag väl inte komma med några inlägg eller åsikter. Men det jag funderar över är hur många som påbörjar det som verkligen siktar på att hålla det hela livet? Och om man inte siktar på det, blir det inte då bara en diet likt vilken annan som helst?

  6. Tror också på att man hittar sitt eget sätt. Att må bra på. Och att landa i det sättet, den livsstilen och orka stå emot andras tyckande. Visst är det konstigt hur andra tar sig friheter att tycka om vissa saker? Precis som du skriver, det finns alltid (minst) två sidor av saken och alla faller inte inom samma ram. Hur som helst, följde Charlottas resa i DN och ser också fram emot hennes bok. Spännande med nya vägar i livet.Och din roskorg. Lycka. Magi. Vackert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.