Fredagssvepet vecka 39/13

 Så blev vi med höst. Så där på riktigt. Jag måste säga att det faktiskt känns ganska bra denna gång. Och snart har vi helg. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

 

Caroline Fleming frontar månadens Cover. Fler fagra bilder finns att titta på här. Såg ni på Baronessan när det gick på televisionen 2008? Där – liksom innan man blev van vid bloggboom och att kika in hos människor på ett annat sätt – fick man följa Caroline med miljadärsman och barn på det danska Valdemars slott. Mycket har hänt sedan dess och intervjun i Cover är riktigt bra med fokus på livets mörkare sidor, men även med hopp framåt. Rekommenderas.

 

 

H&M fortsätter att satsa på fina material och på mer klassiska kollektioner. Jag fortsätter att applådera det. Jag tycker även mycket om stylingen i denna story. 

 

 

Sommarens hippaste Hipanema kommer i höstfärger. Himla, himla fina. 

Tittgodis erbjuds garanterat om man klickar in sig hos LinkDeco. Detta är den första agenturen som endast representerar interiörstylister och fotografer med bland annat Lotta Agaton, Pia Ulin och Petra Bindel. Happy klicking!

 

 

I veckan har det även släppts lookbook och bilder på kläder som skall ingå i Isabel Marants gästkollektion för H&M i november. Det är klassiskt bohochict i Marants signaturstil. Jag tycker om spetsblusarna, men här – 14 november – kommer det nog säga swish snabbare än snabbast.

 

Elina Dahl gör fina tryck. Jag är speciellt förtjust i hennes senaste geometriska figurer, ovan Triangel

 

 

De gröna växterna har sannerligen tågat in i hemmen igen de senaste åren. Det finns numera även en ansenlig mängd blomsterbord som en förlängd arm på mormors piedestal. Tine K visar ett sidobord med krukor och vaser i varierande glans, färg och storlek. Fin inspiration. 

 

 

Nu är vi snart inne i oktober och då skall IKEA släppa många höstnyheter, bland annat den ombloggade lampan Ranarp. Det verkar som om den redan finns ute i vissa butiker – titta bara här på fina bilder hos Malin på Live a Lot. 

 

 

Jodå, det var ingen konst att se den andra säsongen av Homeland. Speciellt inte då jag låg förkyld i soffan några dagar förra veckan. På måndag är det dags. SVT 1 21.45. Se trailer här. Jag sitter bänkad :). Bild från mitt Instagram. Damian Lewis i Harpers Bazaar UK.

 

  

Snygg kappa från Lindex.

 

 

Gråa nyanser får väl lov att sägas vara det absolut trendigaste när det gäller väggar just precis nu. Inte helt överraskande är det därför en av kulörerna i ad Pashmina som Alcro lanserat nyligen. Ovan Lunar Grey. Via Seventeendoors.

 

 

Vi avslutar med att fredagsdansa till svensk pop

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

11 comments

  1. Men du, vad mycket fint! Ska defenitivt kolla in Elina Dahl, är på jakt efter något snyggt att sätta på väggen. Sen vet jag inte om jag längtar mest till Homland eller Renarp, är väääääääldigt förtjust i båda två :-)Trevlig fredag!

  2. Kära Weronica – tack för underbar inspiration. Älskar fredagarna hos dig med de fantastiska fredagssvepen. Du bjuder på inspiration och idéer – gillar!Homeland 3 blir underbart – vi har suttit fastklistrade vid säsong 1 och 2.Ha en fin helgJannike

  3. Mkt fint! De där hipanema är det ngn svensk återförsäljare på dem och vet du om de är nickelfria? Trevlig helg!

  4. Ja, lite kul att blomborden – i alla möjliga varianter är tillbaka. Såg förresten ett fint med definitiv omgörningspotential inne på Myrorna idag (igår…). Och vad är det med den där karl’n egentligen, snygg är han ju inte, men charm i överflöd har han – den käre Mr Lewis.Tack för att du sveper fram som höstvinden åt oss tacksamma läsare!/helena

  5. Mycket fint & inspirerande som vanligt! Men jag måste vara den enda människan i hela Sverige som INTE gillar Homeland!

  6. Tusen tack för alla era fina kommentarer! De peppar vidare!Renée: Nickelfria vet jag inte helt säkert, men det tror jag. Mejla och fråga. Modesto har dem och Elsa Leonie. Sedan finns de centralt från Hipanema själva och en del andra utländska återförsäljare om man googlar loss 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.