Må bra: Juice me happy

 

 

 

Den har puttrat ett bra tag nu, men denna höst känns det som om det definitiva genombrottet är här. Jag har varit sugen på en sedan i våras, men det var ett klassiskt köpincitament som fick mig att slå till. Numera står en sådan här centrifug på vår köksbänk efter att Ica kört drive för några veckor sedan. Den reklamen satt där den skulle, Stig. Vi testade precis när vi hade köpt den. Barnen stod bredvid och hoppade. Sedan åkte mungiporna ner på dem. Skummigt, varmt och inte alls som de hade föreställt sig. Sedan har den stått där. Och varit lite sådär främmande som saker och ting är innan man behandlar dem som en "varje-dag-sak". Nu är jag på det igen. Och hyser hopp om att maskinen och jag kan bli såta vänner framöver.

 

 

Jo, skummigt blir det. Och det gäller att ha kylt grejerna ordentligt innan. Smaken blir mycket koncentrerad och magen börjar röra på sig om man slukar i sig för fort och för mycket. Visst blir det en del meck med centrifugens rengöring, även om jag tycker att just den vi köpte funkar väldigt lätt i det hänseendet. Men jag gillar det. Möjligheterna är liksom oändliga. Jag har gått ut med en enkel basicvariant till frukost – recept finnes här. Ser fram emot att stifta nya bekantskaper framöver!

6 comments

  1. Älskar min centrifug! Kör mycket äpple, rödbeta och ingefära ihop. Ställer in i kylen efteråt, då lägger sig skummet på toppen och det är lättare att dricka bara det oskummiga!

  2. Frida: Skoj! Jag har ju hört och läst om så många entusiaster, så jag hyser gott hopp 🙂 Aha – du skummar liksom av juicen? Jag har haft sked med och rört om när jag druckit. Kanske man man helt enkelt ta bort det? Man får lov att prova sig fram helt klart!

  3. Här är en juice-anhängare till – älskar min. Från och med nästa vecka tänkte jag köra detox a la Voltaire. Ska bli spännande, har aldrig fastat förr så tänker att jag tar en dag i taget. Blir det sju dagar (som programmet förespråkar) blir det bra, blir det färre blir det också bra 😉

  4. Jag använder oxå min en del även om jag nog insett att det mest lämpar sig för helgen och i veckorn får jag köra varianter som funkar i blendern.Sambon ansåg dock att jag förstörde vår äpple/apelsin/citron/morot/ingefära juice med grönkål, broccoli och selleri. Vi är inte riktigt överens på den där fronten..;)

  5. me and mike: Aha – spännande! Aldrig detoxat på det sättet jag heller. Heja dig!Emma: Haha! Kan tro att det var aningen svårsmält. Har inte försökt mig på hardcore gröna drycker ännu – börjar i fruktosens land – men mitt mål är att utforska mera. Jag får nog göra det på egen hand dock – men kanske går om jag inte avslöjar vad jag har haft i 🙂

  6. Vår favorit, även barnens, är äpple, selleri, spenat, lime och ingefära. Vill man göra det matigare kör jag josen med avocado och ev. en halv banan i blendern -urgod smoothie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.