Fredagssvepet vecka 42/13

I dag känns det som om de riktigt kyliga vindarna är här. Snön har fallit i landet, dock inte här hos mig. Vi går mot andra tider, det är en sak som är säker. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

Den rosa månaden pågår för fullt. Köp ett Rosa Band – minst. Omslag Cover.

Handskar från Filippa K som sätter fart på vilken svart kappa som helst.

Jag tycker om att det kommer fler bloggar som har ett eget tilltal och som visar en annan stil än den gängse. Stiliga Hem är en favorit som fokuserar på “antikviteter, historiska miljöer, designikoner och klassiska hem”. Bild via Stiliga Hem.

Litet tryck med fin metalleffekt från Keep Calm Gallery.

En av förra årets favoriter i adventstid – bjällerhjärtat från Indiska – finns i år med. Jag bytte ut banden mot grå och har faktiskt haft några uppe hela året.

Visst är de bedårande – Lisa Bengtssons taxar i juleskrud. Min favorit är Staffan. Ack, så charmig.

Klassiskt silverfärgat änglaspel.

En annan favorit i den ström av produkter som börjar komma mot oss nu är den bistra Kung Vinter från Design House Stockholms serie med Elsa Beskowfigurer av Catharina Kippel. Respekt liksom.

Lalehs nya kom i veckan. En fin bland många är denna.

Så får man väl ändå lov att börja nedräkningen till Downton Abbey den 2:e november? Jag är mest nyfiken på hur det kommer att gå för lady Edith – en rollfigur som gått från försmådd lillasyster till potentiell powerkvinna –  som kanske äntligen kan få lite oberoende och lycka till sig. Snart får vi se.

Jag är aningen vingklippt av förkylning denna vecka, men satsar på en varm sjal runt halsen och Stockholm i morgon. Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

14 comments

  1. Tack för tipset om Stiliga hem!Och vi hoppas på att vi röjer bort alla förkylningar till helgen. Pepp pepp!Kram!

  2. men alltså Laleh.jag har liksom inte kunnat lyssna på henne innan för att en låt har varit så sorglig – den där ‘some die young’ (en vän till mig gick bort hastigt och aldeles för tidigt!) och så nu … ameh, jag dör lite.så vackert. och så fina ord. och allt så sant det hon ‘säger’.ett lika förtjusande svep som alltid W! tack.och trevlig helg – så synd jag inte kunde imorgon. hade varit så kul!!!u.

  3. Tack för ännu ett underbart fredagssvep. Det är en del av min fredags rutin att alltid titta in här pch njuta av dem. Trevlig helg önskar jag dig ! Lena J

  4. Men åh! Tack för att du uppmärksammar min blogg i ditt fredagssvep. Hedrad. Inte minst eftersom jag tycker så mycket om din blogg. Längtar också till downton. Edith är den karaktär som utvecklades mest under senaste episoden. Ser fram emot fortsättningen

  5. Hej!Hittade precis din blogg och oj vad bra den är. Riktig inspiration. Älskar ert hem. Ert runda soffbord i trä har skymtats några gånger, får man lov att fråga var det är köpt eller om du kanske har något tips på var man kan hitta ett?

  6. Tack snälla för era fina kommentarer!Vendela: Tack, så glad jag blir! Soffbordet är från R.O.O.M och deras egna serie i oljad ek som de hade förut. Vi köpte det för typ tretton år sedan. Jag hojtar till om jag dyker på något!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *