Instagramträff i Stockholm

 

 

 

Energinivåerna var långt nere när jag inledde min resa till Stockholm tidigt i lördags, men med en sjal fast virad om halsen tog jag ändå sikte mot en Instagramträff, arrangerad av @karinssurvey. Tolv instagrammande kvinnor (där heter jag @weronicaf) var inbjudna till middag hos Karin. Jag hade träffat en innan, @marymadethis, som även har denna blogg, när vi var på Kreta i somras. Annars var det idel nya bekantskaper på gång. Att komma upp från en förkyld vecka mest hemma till Stockholms rusning en lördag halv ett, var tillräckligt för att skaka liv i denna lantis. Jisses, så mycket människor, men jag kryssade mig fram jag med. Jag åt lunch på Voltaires nya restaurang på PUB. Himla trevligt ställe med god mat.

 

 

Sedan gick jag den obligatoriska rundan på R.O.O.M. Jag har aldrig riktigt lyckats smälta förlusten av den där unika stämningen som fanns när de var ute på Kungsholmen i den gamla fabrikslokalen. Den riktiga feelingen har inte riktigt infunnit sig i innerstaden tycker jag. Men nu fann jag ändå fina miljöer i klassisk R.O.O.M-stil som på den gamla goda tiden. 

 

 

En riktig högoddsare att jag sedan gick till Strandvägen 5. Utställningen med Svenskt Tenn möter finska antikviteter är riktigt lyckad, så ta en titt på den om ni har möjlighet. Jag brukar köpa något från min stående önskelista när jag är på besök i butiken. Denna gång fick det bli något som inte var alltför tungt och som lyser upp fint i höstmörket. Något te uppe i salongen blev det dock inte för mig, då det var hisnande tolv stycken före på väntelistan in. Jag fick dricka eftermiddagste på NK istället och det var inte fy skam det heller för all del.

 

 

På T-centralen mötte jag sedan @kia_live, @southlakeinsta (blogg här) och @linalaurin. Med gemensamma krafter och med Karins föredömliga karta fann vi sedan vår väg ut till det röda 20-talshuset som man sett på Instagram. Där fanns även @petranuhma (blogg här), @annasylvan (blogg här), @birgow (blogg här), @anneli_ua (blogg här), @annakarinmu (blogg här), @frksotsur (tumblr här) och @bigfootc (blogg här). För mig är det lätt att bli alldeles överväldigad av många nya ansikten och möten. Här var situationen ändå lite speciell, just att man på ett sätt kände varandra innan genom sociala media. Därför var det också extra roligt och en mäktig känsla att ha alla omkring sig. Jag är mer av en lyssnare i stora sällskap, så här fick jag sitta ner och ta till mig berättelser och samtal som böljade fram och tillbaka. Möten med människor är något som jag vill ha mer av och här fick jag många fina att spara på och plocka fram en grå dag. Det var himla, himla trevligt att ses i verkliga livet. Tack alla som var där och tack snälla Karin för att jag fick vara gäst i ert vackra hus för en dag. Ni ser hur fint min väska matchade Karins soffa där på bilden :).

 

 

På söndagen var det några av oss som åt lunch på Zetas. Zetas är nästan som allra finast i höstskrud. Strukturen kommer fram på ett alldeles speciellt sätt och alla sprakande löv gör sig så där extra bra mot formspråket med mycket rost. Om det var ett myllrande folkliv inne i city, så var det alldeles lugnt här ute. Höstsolen letade sig fram. Karin köpte en amaryllislök med sig hem. Som sagt. Vi går mot andra tider.

Det blev sannerligen en fin helg som jag kommer att minnas med glädje!

signature

18 comments

 1. Åh vilken härlig helg det låter som, väl förunnat! Fint återgivit som vanligt. Nästan följer med i spåren på Sthlm-resan. Ska upp till huvudstaden i veckan, kanske hinner jag med en avstickare till Svenskt Tenn. Ser fint ut!Ha en fin kväll!

 2. Men vilket fint inlägg!!! Åh, tack själv som kom. Så trevligt – så trevligt! Och nu är amaryllisen planterad ;-)<3 <3 <3

 3. Låter som du hade en riktigt trevlig Stockholmshelg! Och vilken samling kvinnor där på lördagskvällen – det måste ha varit smått fantastiskt att vara samlade på ett och samma ställe. 🙂

 4. En komplimang från en då och då-besökare: Du ser jättefin ut; håret, leendet, kappan, handskarna, allt! Kul att du hade en så trevlig dag här i Sth, fint reportage.Instämmer ang R.O.O.M. Jag saknar såå att söndags-strosa och inspireras i den stora härliga lokalen på Artillerigatan (PUB kan aldrig ersätta, tyvärr).Ha en fin dag!

 5. Vilket fint inlägg det blev av din helg och vår gemensamma kväll. En kväll som kommer finnas kvar länge hos mig. Så kul med nya möten. Och så kul att få träffa dig och alla andra som kunde komma. Fin tisdag till dig!

 6. Det var så roligt att äntligen få träffa dig. Hoppas förkylningen är över nu. Du måste ha känt dig som jag gjorde på vår första Instaträff. Många intryck ska tas in och man är uttömd dagen efter. Stor Kram på dig!!

 7. Vilken fin sammanfattning av en aktiv helg i hufvudstaden. Roligt att du kom (trots låg energinivå) på lördagens instagramträff. Hoppas vi ses igen!

 8. Stort tack för alla fina kommentarer! Ni som var på träffen – otroligt mäktigt att befinna sig i samma rum allihop :)Annika och Lina: Ni är väl för snälla! Skinnväskan är en gammal Mulberry från 2004 och den blommiga väskan kommer från Svenskt Tenn.

 9. Läser ikapp mig och hittar detta fantastiska inlägg. Tänk att jag verkligen var med. Ja, mäktigt är precis samma ord jag skulle använda. Jättekul att träffas på riktigt, det tar bloggandet till fler dimensioner och gör det ännu mer innehållsrikt. Hoppas att ni hade en fin förmiddag på Zetas. Det ser ut så. 😉

 10. Va kul med en instagramträff!! Jag var själv i Sthlm förra veckan, och besökte såklart alla dessa ställen jag med…:) Och visst var utställningen på Svenskt tenn vacker!! Jag avnjöt sedan lite te i salongen och shoppade väl utvalda saker…:)

 11. Kul att läsa om hela helgen! Det är både en lite märklig och väldigt rolig känsla att mötas så här. Att få nya beröringspunkter och gemensamma upplevelser IRL. Fantastiskt kul! Hoppas på fler trevliga träffar. Första gången är den mest ansträngande, med alla nya möten och intryck.

 12. Oj, du har DEN VESKEN, den som jeg ikke visste helt hvordan den den skulle se ut, men endå visste jeg på et sett. Du har den. Såååå fin – har du mulighet å skrive hvor den er ifra?

 13. Josefin: Om du menar min läderväska så är det en Annabel från Mulberry inköpt 2004. Still going strong!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *