Fredagssvepet vecka 43/13

Vi går mot helg och höstlov. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

Natten mellan lördag och söndag är det dags för vintertid igen. Jag tror att det var länge sedan vi var så rustade inför det kommande mörkret som vi är denna fantastiska höst. Om man nu skall se det från den sidan. Klassisk klocka av Arne Jacobsen.

Att säga att diamanten är formen för denna höst är ett understatement. De finns sannerligen all over the place just precis nu. Annaleena var tidigt ute med sin vackra som firade tvåårsjubileum nu. Jag tycker fortfarande så mycket om den. Bild: Annaleenas hem.

Danskan Yvonne Koné är namnet på mångas läppar när det kommer till väskor, skor och accessoarer. Missa inte heller bloggenDe här nyckelhållarna tycker jag är fina.

Klassiska hundtandsmönster och tweed är stort i höst. I köket kan man ta in känslan med en bricka från Granit.

H&M Home lanserade sitt julsortiment i går, bland annat denna grafiska kudde.

Rädda barnens designshop har lanserat sitt höstsortiment. Perfekt att handla gåvor och samtidigt göra gott. I shoppen finns bland annat favoriten Team Hawaiis almanacka för 2014.

Höstens modedokumentär om Carine Roitfeld, tidigare chefredaktör för franska Vogue. Läs mer om filmen här.

När börjar Historieätarna igen undrar barnen här hemma. Jodå, på gång är det och det finns redan några aptitretare på hemsidan. En av ätarna, Lotta Lundgren, kommer med en ny bok Tio lektioner i matlagning i höst. Recept kombineras med betraktelser kring ätandet, vilket låter intressant. Ur provläsning av boken.

Fotografiskas affischer firar triumfer på landets väggar. Nu är det Paolo Roversis unga Natalia som börjar synas mer och mer – titta så fint Seventeen Doors har stylat kring sin.

Den klassiska bokstavsbannern får nytt liv med guld. Finheter från Mokkasin.

Donna Tartts tredje roman är på gång på svenska snart. Köplats på biblioteket – check.

Den gotländska pärlan Berså har blivit med webbutik. Fina produktbilder i samma anda som kapellet i Tofta och i den vackra bloggen. Det känns sannerligen fint att känslan av Gotland kan komma aningen närmare nu. Fin stjärna från Berså Butik.

Till mitt stråk av grått i kommande jul känns något från IKEA:s ARV i grått som gjutet. Jag håller med Anna på Rackarungar – himla fint och inspirerande från IKEA Livet Hemma.

Den andra delen av systrarna Olsens kollektion för Bik Bok är ute nu. Jag köpte en skjorta från den första och det finns även några godbitar här.

Dags för Så mycket bättre i morgon. Jag är mest nyfiken på Titiyo. Titiyo med Kleerup är fortfarande galant musik. Det finns även en ny samling om man vill lyssna in sig inför det som komma skall.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

9 comments

  1. Stort gilla på den! Fredagssvepet är veckans höjdpunkt .Måste absolut kolla upp Donna Tartts nya bok, det hade jag helt missat. Tack för tipset.

  2. Åh den klockan vill jag ha. Och redan nu?! Ska vi redan flytta tiden?! Det betyder bara en sak. Att snart är det jul. Innan vi hinner blinka. Ha en fin helg! Ljuvlig svep. Tummen upp.

  3. Tack. Hade nog missat det där med klockan och hur är det nu då, jo utemöblerna ska tillbaka in i skjulet så klockan ska en timme tillbaka?Gillar vintertid! Finfint svep. As always. /A

Leave a Reply

Your email address will not be published.