Vinterns dukningar

 

När vinterns högtider av alla de slag närmar sig är det dags att se över förrådet av dukar i hemmet. Det blir alltid lite extra festligt med en fin duk som grund. HEMTEX har ett brett urval av dukar som passar för många tillfällen.

 

Jag dukar gärna med linne här hemma. Jag tycker om känslan i linet och att det bara blir mjukare och vackrare ju mer man använder det. Här har jag utgått från OLGA i skirt vintervitt.

Ett enkelt sätt att variera dukningen och samtidigt göra det vita lite tåligare, är att lägga löpare över bordet. Här syns klassiska GåSöGA. Några tvärgående löpare ger även möjlighet till att samla lite vackert pynt som anknyter till säsongen mitt på bordet, exempelvis de fina figurinerna DEER. Levande ljus är alltid vackert, men kan med fördel kompletteras med smidiga ledljus som inte kräver passning på samma sätt.

I vintertid är det trevligt med en liten extra hörna för glögg med tilltugg. Här kan det vara smidigt med en avtorkningsbar duk, exempelvis AMANDA, som är extra tålig mot spill och fläckar. Familjen med små barn kanske även väljer detta alternativ till den vanliga dukningen. I glögghörnan syns den klassiska ljusstaken NORDIC SHINE och muggar JULBOCK med motiv från Elsa Beskows sagovärld.

En fin idé för placeringskort i vintertid är att fästa en etikett med gästens namn på en julkula. Här syns Farbror Blå som är med i ett trepack kulor.

PS. För att få till den där extra känslan med en dukning är ett tips att använda en bordsfilt under som ger stadga, skyddar bordet och verkar ljuddämpande. Prova att använda en sådan för att få till den där sista touchen på dukningen.

Med hopp om många fina stunder vid matbordet i vinter!

Detta inlägg är i samarbete med HEMTEX.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *