Matrumsplaner

 

 

 

Mina inredningstankar är för tillfället koncentrerade till vårt kära matrum. Tapeten är på gång från Stockholm och skall enligt plan upp nästa vecka. I övrigt fortsätter vi att leva med våra köksmöbler från R.O.O.M som snart börjar uppnå den aktningsvärda åldern av femton år. När vi köpte stolarna fick vi med en extra klädsel. Det skall bli en fröjd att byta nu, eftersom tyget är rejält slitet på vissa stolar. Jag klurar på förvaring här. Sedan vi flyttade in har jag varit sugen på någon typ av skåp där bakom bordet, bredvid fönstret, där det några dagar till är vitt. Det har suttit tavellister där, men de hänger löst när tapeten är på plats. Jag har en stående hamstringsfond sedan ett antal år tillbaka för kära designklassikern Snö. Tänker kanske den låga vitrinen här för att möjliggöra en yta för lite gott och blandat även uppe på den. Eller skall man satsa på höga skåp – hittade denna variant i går när jag surfade runt. Jag fick tips om Lauritz i går på Instagram, men där har jag noll och intet erfarenhet. Jag vet att folk fyndar hej vilt på diverse nätauktioner, men jag har aldrig testat. Någon typ av förvaring skall till här i alla fall. Men vi tar väl tapeten först.

 

 

När övriga rummet är lite i kaos, får man lov att koncentrera sig på de små ytorna. Hyacinter är tacksamma, just att man kan sätta dem i princip vad som helst – glas, muggar, ljuslyktor med mera. Det är även fint att variera höjden i ett fönster, för att få lite dynamik i uttrycket. Ingen i vår familj är allergisk mot doften, så snart får vi adventsfeeling mitt bland allt spackel. Fint det.

signature

6 comments

  1. Ska bli spännande att få se tapeten på plats och se vad som händer i ditt matrum!Jag har köpt hyacinter i smyg men brukar alltid få kasta ut / ge bort dem när de slår ut och familjen börjar flämta och nysa! Men de ger stämning även innan de slår ut! 🙂

  2. Jag skulle satsa på SNÖ om det nu är det du sedan länge ställt in dig på. Inte nåt annat vitt skåp som kanske har sämre kvalitet och som man kanske tröttnar på? En låg vitrin som du kan ställa några av dina stilleben på låter jättebra! Jag saknar ju helt stillebensyta i mitt hus ;-)(Och ifråga om pris och kvalitet så tillägger jag ett bonuscitat: "The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten".)

  3. Victoria: Det lär bli en viss blomsterchock tror jag, men ack så fint när ögat vant sig 🙂 Trist med allergi – jag älskar doften. Men numera finns det ju en hel del som knappt doftar alls. Har du testat multiflora – sådana med skurna lökar som det blir små blommor på – de kan nog funka även för känsliga näsor. Och förresten tycker jag ibland nästan bäst om dem innan de slagit ut – håller med :)Karin: Jo men visst är det väl så – håller med om det där citatet – såklart :)! Tittar lite på de fina Norrgavelskåpen som du har också – så fint i ert matrum, men ni har lite större väggyta där än vad vi har. Och visst tänker jag redan nu stilleben där på 😉

  4. Kan varmt rekommendera Lauritz – har precis köpt två skåp därifrån, ett till mig själv och då blev svärmor alldeles till sig så det var bara för mig att köpa ett till..funkar supersmidigt, även med frakt, mina har kommit från Danmark och levererats till dörren. Sjukt bra priser har jag också lyckats få till.Nöjd, nöjd! Rekommenderar appen för Ipad eller Iphone, bästa på marknaden vad gäller nätauktioner.Kram Jannike

  5. Följer dina tapetfunderingar med spänning. Det ser ut att bli väldigt fint. Skåpen är säkert klurigt att bestämma sig för men jag har förälskat mig i Snö. Och jag tror att det är Sofia Janssons fel. Älskar din hyacintsamling. Det är det bästa bästa. Kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *