4 på önskelistan

 

 

 

Maria på Husligheter har en liten bloggutmaning i dag om att lista julklappsönskningar enligt kriterierna READ, WEAR, WANT och NEED med inspiration från bloggen DIY or die. Tanken är att tänka ett varv till kring julklappar, att inte köpa bara för att och att hellre gå ihop några stycken och köpa få lite rejälare saker än många små. Jag har som bekant fastnat i vårt matrum som börjat blomma och önskar mig ting som på något sätt har anknytning dit.

READ: Ja, kan ju verka något långsökt att önska sig en kokbok för att läsa – jag har en hel del skönlitterära böcker på listan med – men i detta fall vill jag faktiskt inte bara bläddra och ägna mig åt bildnjutning. Jag vill lära mig mer om grön matlagning nästa år. The Green Kitchen kommer på svenska i mars, så möjligen ett presentkort då så jag kan förkovra mig med viss fördröjning. 

WEAR: Under de kalla månaderna bor jag i princip i mina mjuka tröjor. Jag tänker att en röd kan värma på fler än ett sätt när man sitter och äter långa frukostar under julen. 

WANT: Jag klurar moodboards till matrummets Eldblommor och tänker att något cerist inslag skulle vara en fin krock som ger en liten extra krydda. Här i kudde med mina favoritord.

NEED: Våra vardagsglas börjar likna en sorglig samling med udda storlekar, färger och kantstötning. Vi behöver uppdatera oss här. Jag har sneglat på fina Lempi sedan de lanserades.  Ja tack.

Vad står på er lista? Haka gärna på!

signature

12 comments

  1. Precis vad jag behöver i personlig bloggtorka! Ett uppslag. Fint. Och den boken är nog minst lika läcker som bloggen. Fyra tummar uppför dina val och längtar efter att se eldblomman på plats!!

  2. Kokböcker och inspirationsböcker önskar jag mig såklart! Men det gäller nog att sålla lite eller kanske byta med varandra eller något, för att få plats… Fint du har gjort!

  3. READ: Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj.WEAR: Lammullskofta från Toast.WANT: Oluces lampa Atollo i vitt muranoglas. NEED: Ramekiner från Pillivuyt.

  4. Du de där glasen var finfina! Tänker mig dom i båten för jag vägrar plastglas och de vi har nu från en tidigare kollektion från Ikea med just den lilla foten, börjar tryta. Det går ju åt något eller ett par per säsong i disken eller snarare torkningen. Det är så stadigt och bra med den korta foten men ändå lite snyggare och nättare än ett vanligt glas utan fot. Bra till min önskelista också alltså 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *