Månadens fyra: R

4913månadensfyralogga
Anna och Ulrika lanserade Månadens fyra i går på sina bloggar. Tanken är att samlas en gång i månaden kring fyra på en bestämd bokstav. Jag tycker mycket om sådana här saker och har själv funderat på någon typ av bloggstafett. Great mind thinks alike. Kanske något att se mer av nästa år? Det är roligt att samverka i bloggosfären på olika sätt. Om man vill vara med på Månadens fyra är det bara att göra ett inlägg och sedan skriva in sig hos Anna och Ulrika. Haka på ni med – the more the merrier!

Månadens Resmål | Månadens Restaurang | Månadens Roligaste | Månadens Rosa
4913månadensfyra4
Månadens resmål blir att uppleva Gotland en annan säsong än den myllrande sommaren. Jag älskar ön sedan många år, men har faktiskt aldrig varit där annat än under semestern. Jag livnär mina drömmar genom att besöka Marias blogg Berså varendaste dag. Maria är så grymt duktig på att fånga den gotländska känslan, sommar som vinter.
4913månadensfyra5
Förra sommaren satt jag i detta gamla kapell i Tofta och fikade. Fina Maria är en av de trevligaste affärsinnehavarna som jag har träffat på. I sommar blir det nog ön igen. Och tills dess drömmer jag mig bort till en av de där stolarna med vintersol i ansiktet.
4913månadensfyra
Månadens restaurang blir Svenskt Tenns tesalong. Inte för att jag fick någon plats där när jag var uppe i lördagsrusningen i Stockholm senast, men inte helt oväntat så älskar jag hela historiken kring Estrid Ericsons teintresse och den fantastiska miljön.
4913månadensfyra1
Decemberregn upplevs nog som allra bäst i den där soffan.
4913månadensfyra2
Månadens roligaste är utan någon som helst tvekan att jag skall njuta Håkan Hellström live om några veckor. Jag har lutat mig åt hans sånger hela detta år när så mycket har hänt i mitt liv. Jag tänker mig att konserten blir liksom ett fyrverkeri för mitt nya jag med Hellström himself där. Åh, det skall bli så fantastiskt roligt.
4913månadensfyra3
Månadens rosa blir en nobelpristagarbok. Tyvärr kommer Alice Munro inte att närvara vid prisutdelningen nästa tisdag, men hennes dotter kommer i hennes ställe. Det är alltid upplyftande att se något annat än frackar därframme. Nobeldagen är en av mina viktigaste jultraditioner. Ingen annan i familjen är speciellt intresserad, men för mig är det heligt att sitta och gissa färgen på prinsessornas klänningar, försvinna i tanken kring tal om fysik och få sig till livs vackra Stockholmsvyer. Då känner jag den kommande julen i mig sådär på riktigt.
4913månadensfyralogga

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *