Bordsdekoration i jultid

Rostårta

Jultid innebär att vi ofta lägger ner lite mer tid på dukning. Jag går inte runt med linjalen och mäter avstånd mellan kuvert som man gör på Downton Abbey direkt, men ibland när lusten finns är det trevligt att anstränga sig lite extra. Här gjorde jag en enkel låg bordsdekoration som går i samklang med klassikern att undvika höga uppsättningar vid ett middagsbord. Jag utgick från en gammal uppläggningskarott – fungerar lika fint med andra fat eller soppterriner från arvegods eller loppis. Lägg i en oasis – finns det inte hemma fungerar det även fint med vatten. Skär ner rosor till lämplig storlek och placera ut dem längs med kanten. Lägg mossa ovanpå för att dölja grenarna och för att behålla fukten till blommorna. Jag använde rosenblad för att dekorera min blomstertårta. Runtom tvinnade jag en slinga murgröna från trädgården. Vackert i all sin enkelhet, precis som jag tycker om det.

Rostårta1

 Nu finns Days & Weekends även på Facebook. Join in!

signature

11 comments

    1. Tack snälla, Marie! Rosa är en underskattad julfärg tycker jag. Krocken mellan rött och rosa blir elegant och just rosa rosor finns alltid i mitt julhem.

  1. Va!? Ingen linjal? Vad ska Carson säga ;-)) Skämt åsido, så håller jag med dig. Ibland är det extra roligt att lägga ner lite mera tid på dekoration och dukning. När man har ork, tid och lust. Ditt blomsterarrangemang gillar jag verkligen. Så vacker kombination med rosor och mossa. Och en slingrande murgröna. Enkelt och vansinnigt vackert.

    1. Carson skulle nog säga en hel del om han trädde in i mitt hem 😉 Inga måsten när det gäller dukning som sagt. Ibland är det roligt om att inte gå med linjal, så att göra det lilla extra. Ibland fungerar det precis lika bra med vardagsdukningen även om man har gäster. Det viktigaste är att man är tillfreds själv. Tack snälla Annelie!

  2. Ser god ut – dina rosrosa tårta! Så fort snön har smält igen – verkar tyvärr som att det blir snart – ska jag smyga ut till mitt lilla miniland och hämta lite vintergrön vinca. Förmodligen blir det inte en hel tårta av det, men en liten grön kvist på rätt ställe pryder ju alltid sin plats. Eller hur? 😉

    /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *