Grått mood

5113servettJo, det är tämligen grått här med decemberregn och onda halsar. Men jag hyser hopp om ett ordentligt fyrverkeri i morgon och med det gå in i julslutspurten med ett varmt hjärta, glädje och energi! Kinfolks senaste nummer – The Aged Issue – är det bästa hittills. The Grace of Grey – absolut. Aging is happening and you can´t stop it. You can, however, change your perspective toward it and, like these silver-topped women in our portrait series, embrace it with all the energy, grace and style in the world.

5113servett1Grå linneservetter från H&M Home, här tillpiffade runt en hushållsrulle (som man kan lägga något gott i) med sammetsrosetter som binder ihop. Ofta har jag en del storstilade planer kring dukning, men det återstår att se om jag fullföljer detta. Pappersservetterna som ligger redo fungerar alldeles utmärkt de också. Lusten och energin för dagen får styra, men fint blir det om man har kraften. Kom ihåg det. Skippa måsten och gör sådant som du tycker om.

5113servett2Dagens sista grå tips  – intervju med Pia Wallén i Residence Nr 1/2014. Hela numret är riktigt, riktigt bra. Rekommenderas varmt!

2 comments

  1. Kanske grånar håren men inom oss alla pulserar det röda..

    Tack för tidningstips. Tänkte inhandla några tidningar över jul och nyår, som man kan bläddra, läsa och inspireras av. Helst hade jag väl köpt några bra böcker men med småbarn som ständigt avbryter en, och gör att man tappar fokus och sammanhang så håller jag mig till lättlästa magasin i år. Köpte Förresten Nya Rum för första gången detta nummer och blev uppriktigt besviken. Gillar du den? Så klart varierar väl de från nummmer till nummer..Vilka är dina favoriter? Prenumererar du på några? Vilka?
    Fin kväll.
    /Alex

    1. Host – ja, jag prenumererar på ett antal. Men har rensat lite i listan, för alla lever inte upp till den där känslan om “wow” i postlådan. Nya Rum har jag faktiskt aldrig köpt eller läst – otroligt för att vara mig med stenkoll på inredningstidningar, men så är det. Om man vill läsa en tidning och ha en som räcker länge så gillar jag just Residence. Det är ibland alldeles för modernt för min personliga smak, men det spelar ingen roll när man får välskrivna reportage och fördjupningar som stannar. Senaste numret är riktigt bra. Andra svenska favoriter är klassikern Sköna Hem och Elle Interiör. Danska RUM senaste är grym, framförallt deras trendspecial för 2014, men den finns tyvärr inte att köpa i Sverige. En annan favorit är danska Elle Decoration som säljs med vanliga danska Elle ibland. Just nu får jag mest inspiration från modetidningar. Danskarna är bäst även där med Cover, Costume och Elle dk, men även brittiska Vogue och Harpers Bazaar är fina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.