Månadens fyra: D

314månadensfyra8

I månadens fyra utmanar Anna och Ulrika oss på bokstaven D. Kika in på deras bloggar och join in!

Dagens | Dansk Design | Dryck | Dröm

714månadensfyra1

Frågan är om jag har blivit gammal och blödig när jag väljer rosor med ett positivt budskap på som DAGENS? Har en del av min kännetecknande cynism runnit av mig i spåren av livskris och insikten om min egen dödlighet? Jag tror att det till viss del är så, precis som jag var inne på hösten 2012.

“Det är precis som Joyce Carol Oates skriver: “Det är olyckligt, man skulle nästan kunna säga att det är orättvist, att de mest hjärtslitande avslöjandena är så banala, vanliga.” Man kan ju skaka på huvudet hur mycket man vill åt alla väggord med Carpe Diem, tills man helt plötsligt står där en dag med vetskapen om att det där med att fånga dagen, det är ju precis det som livet handlar om. Banalt och vanligt såklart, men knappast mindre sant för den som insikten verkligen drabbar. Våra dagar på jorden är inte oändliga, utan det kryss vi sätter i almanackan för en dag till som gått, är just en dag av vår utmätta tid. Detta vet vi ju alla. Men det är inte förrän tanken får fäste i en själv, som den får någon egentlig betydelse för ens liv”.

Tack och lov, så går jag nog fortfarande genom livet med ett stort stänk av ironi och cynism – annars vore jag inte jag liksom – men nog kan jag kosta på mig en sådan där positiv affirmation då och då – speciellt i februari:).

714månadensfyrax

DANSK DESIGN är för mig mycket mode. Jag läser tre danska tidskrifter i genren – Elle Dk, Costume och Cover – och tycker genomgående att de är vassare än de svenska, kanske för att jag är svag för just danskt mode. Ett av mina favoritmärken är InWear. I vårens kampanj frontas bloggaren Marie Hindkær – se fina inspirationsbilder och film här. Jag har fått den där blommiga outfiten på näthinnan. Så himla fin. Och hoppingivande i mitten på februari.

714månadensfyra4

Jag önskar att jag skulle säga att månadens DRYCK är egen färskpressad juice, men jag har inte kommit igång alls där. Råsaftcentrifugen står och samlar damm. Jag vill gärna. Jag älskar ju frukt och grönt. Jag vet inte varför jag inte har fått in någon rutin på detta. Så kickstarta mig gärna! Om ni har några guldtips när det gäller att juica – oemåtståndliga historier om hur pigga ni är och kombinationer att ta i som inte är av denna värld – bring it on! Smaken som jag kommer att förknippa med starten på 2014 är istället Hallon & Vanilj-te från Johan & Nyström. Så gott.

714månadensfyra3

Så santDRÖM. Vete sjutton om jag drömt så himla mycket under en period av mitt liv. Visst, materiella saker, drömmar om att vara på en solig plats i skuggan en regnig dag och att vi alla skall få må bra – men så där stora drömmar. Om Me, Myself & I. Och vad det skall bli av mig. Men där är jag nu. Jag står och hoppar lite mot molnen. Nu skall det banne mig bli mer fart på såväl högtflygande planer som drömmar. Fint så.

signature

9 comments

 1. Oj, jag har kört smoothies sen början på jan i kombination med uteslutande av vitt mjöl, socker, potatis, ris osv..
  Har ALDRIG mått BÄTTRE !!!
  http://www.detoxdiet.nu/recept/
  Massa goda juicer och smoothies som funkar både med råsaftcentr samt kraftig mixer.
  Det bästa jag dricker just nu är en morgondrink som ger ca 7 dl..
  * 1 avocado
  * 2 nävar färsk bladspenat
  * 1 banan
  * 2 blodapelsiner med skal och kärnor borttagna skurna i mindre bitar
  Kör i mixer tills krämigt, vill man ha mer rinnande är det bara att tillsätta lite vatten eller mandelmjölk eller havremjölk eller mer apelsinjuice.. det går att variera i det oändliga !!
  Green Kitchen Stories har också ett underbart receptindex med goda juicer och smoothies.

  Massor med lycka till och det är bara att sätta igång, du märker SNABBT att du känner dig piggare och starkare !!
  Och stort tack för din fina blogg ! Love it !
  Stor kram från Petra i Kalmar !

  1. Petra – tack snälla för inspo! Det skall väl bli fart även på mig framöver 🙂 Så skoj att du gillar – tack!

 2. Än en gång, så kul att du hakar på min och Annas fyra! Och som alltid lika fin.
  Danskt designer mode är tamejtusan råcoolt. De har den där edgen. De vågar ta ut svängarna lite mer än svenskarna. Och ändå så stilrent och snyggt. Måste nog läsa några av de där magasinen som du läser 😉

  Nähä, mot passexpeditionen. Reser på lördag och idag är passen till mig och liten Bo klara. Sådan tur då! 😉

  Kram och ha en fin dag.
  u.

  Ps. Jamen du det här med juicandet. Jag tycker det är lite meckigt jag också. MEN vet du, sedan jag började köra allt (nästan) i vår kitchen aid mixer istället så går det som en dans. Och så juicar jag när jag känner att jag hinner. Och så ett tips; diska den med en gång (på sekunden) efter det att du är färdig juicad. Då blir det inte så jobbigt att diska den. Lycka till. De ger sjukt bra energi. Sjukt bra! Lovar!

 3. 1) Jag (eh..men man) ‘josar’ varje dag. Kör allt i blendern, noll meck. Apelsin, riven ingefära, päron, kiwi. Allt som går att skala. Huden har blivit fantastisk! Vill jag ha grönt eller morot köper jag färskpressat utan konservering.

  2) Det där teet är så fint. Älskar burken, men är ju en kaffe-tant och te tar aldrig slut chez moi.

  3) Gilla på den första bilden. GILLA!

 4. Lycka är … att för en gång skull jobba hemifrån en fredag, dricka cappuccino och äta rostad surdegsmacka med onödigt mycket ost och marmelad – och samtidigt läsa ikapp på din finfina blogg. Sieze the day,sieze the moment 😉

  Ha en toppendag!
  /Maria

 5. Står detta JCO-citat i någon av hennes böcker eller var kan jag hitta det?

  Tips på inlägg hos dig: En trave boktips, gamla och nya skönlitterära böcker och varför du älskar dem. Salig blogg Hotspot skrev ett sådant en gång och jag googlar mig än idag fram till det när jag behöver lästips. Tror att du skulle kunna åstadkomma något liknande. Om inte nöjer jag mig fint med svar på denna fråga – vilken eller vilka är dina JCO-favoriter?

  Trevlig helg!

  1. Maria – Åh Hotspot – saknar fortfarande! Kul uppslag – skall tänka på det. Och citatet finns i Änkans bok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *