Spegel, spegel på väggen där

1114adnetSäg vem som trendigast i landet är:)? Jag tycker om att diskutera. Allt möjligt. Inom vår del av bloggosfären är vi inte särskilt polemiska av oss – kanske därför det blir extra roligt när en fråga lyfts upp till något lite mer. Jag har varit med i en diskussionstråd här och här om klassiker, design och livslängd på kärlek till tingen som vi omger oss med. Inga rätt och fel. Inga enkla svar. Men roligt att tänka kring. Så föll det sig att alla dessa tankar sammanstrålade med en seriös investering i en klassiker till vårt hem. Ett fint pris, en aha-upplevelse om var vi skall ha den och några sparade julklappspengar – så var vi med en spegel av Adnet. Så upp till bevis således:). Om man är designintresserad och läser många bloggar, tidskrifter och hänger på Pinterest är möjligen den första tanken – den där spegeln? Igen? Den känns väl gjord om någon? Varför inte köpa något roligare? Är det inte läge att avstå när spridningen av den runda spegeln har snurrat så att man kan köpa en kopia från Jotex för 369 pix? Mitt enkla svar för egen del är tydligen – nix. För jag tycker – fortfarande efter relanseringen 2011 – helt enkelt att den är så himla fin. Jag tror att i mitt sammanhang här hemma kommer den att kännas ny och helt rätt. För mig. Och till slut är det det som räknas. A thing of beauty is a joy forever.

1114adnetcitatJacques Adnet

15 comments

 1. Grattis till ditt köp! Min egen spegel har hängt på min vägg i 2 år nu, en efterlängtad födelsedagspresent då, och jag blir lika glad varje dag jag ser den. En riktig klassiker och ingenstans går det där kopiorna att jämföra med the real thing. Jag tror fullt och fast på min egen smak och att det jag gillar överlever både dåliga kopior och full exponering i cyberspace 🙂

 2. Fint skrivet av dig! Spegeln kommer att göra sig bra hos er! Roligt att du håller diskussionerna vid liv.

  Själv har jag letat efter en annan läderspegel som inte finns för oss vanliga på marknaden. Och jag blir så trött. Ska jag slutligen sno en? (Självklart inte) Men jag vet ju var de finns. Gillar saker såsom läderlindade hand-ledare och läderlindade golvlampor. Det stuket. Och fåtöljer i flätat läder – fast DE har jag åtminstone 😉

 3. Jag tycker också att den är så himla fin! Tröttnar inte! Och denna är ju en klassiker. Har också funderat på att köpa en…:)

 4. Åh! Grattis till ett fantastiskt köp! Och kul att det blev av precis i svallvågorna av vår intressanta diskussion, haha!
  Jag köpte min Pistillo-lampa (efter många års suktande) när den syntes precis överallt. Köpet kom sig av en slump eftersom den reades ut när gamla R.O.O.M stängde. Har aldrig ångrat det en sekund, den hänger nu i vår trappa och gör mig precis lika glad varje gång jag tänder den. När det är äkta kärlek så håller den oavsett hajper, och Pistillo syns ju rätt sällan numera så jag ser mig inte less på den i första taget. 🙂

 5. Hej! En fråga till dig som har så himla fint hemma 🙂 jag älskar din tapet ifrån Josef Frank, vad tror du om att sätta den i en hall? blir det alldeles för blommigt? Hallen är avlång och inte så stor, inga fönster. Min lägenhet är en hyres, men jag ska ju ändå bo där i många år så det kan väl vara värt att omge sig med saker man tycker om, jag vet inte vad tapeten kostar, men det går kanske inte åt så mycket.
  Kramar till dig

  1. Josef Frank själv menade att minsta lilla skrubb kunde göras fin med en tapet och på Svenskt Tenns toalett har de tapetserat med min sovrumstapet, så det finns hopp:). Det är ett ganska stort mönster – för blommigt tror jag väl aldrig att det kan bli – skulle vara om storleken på blommorna blir lite väl överväldigande i ett litet utrymme. Svårt att säga! Gå på magkänslan du. @baravackrating har tapetserat med en annan Frank i en hall – Söndagsmorgon – tips att titta in där för inspiration. Lycka till! Kram

 6. Intressanta diskussioner, mer sånt i inredningssfären istället för att bara hylla allt som det på vissa håll tenderas! Och jag håller med, en klassiker är en klassiker oavsett.

  Dessutom försöker jag ha i tankarna att de flesta jag känner och umgås med inte har koll på Ehrenstråhles city guides eller för den delen Dagg från Sv.tenn och då är det faktiskt inte så viktigt vad den och den bloggar om egentligen… Inspiration är alltid kul att få, det är ju därför jag läser din och andras bloggar, men även om det ibland känns så så är det ju en ganska begränsad klick som har alla dessa vad jag ibland kallar för “bloggprylar”:) Fin dag till dig! Kram/Tanja

  1. Håller helt med dig! Är man i bloggsfären så är det lätt att tro att det om syns i sköna hem och på mäklarbilder återspeglas i bekantskapskretsen… Men icke!

   Njut av era fina klassiker!!!

 7. Spegeln gör sig ypperligt, inte tu tal om saken! Jag är själv försvarare av sakers livslängd och därmed “prisvärdhet” men för min del hade 6000(?)dock svidit för mkt för att va vettigt för mindre möbel (sa hon som köpte sv tennljusstakar för 3000 jo men det var ju blocketfynd, de kostar 4800 på Strandvägen haha…)ja så kan man laborera för sig själv om pengar. Men aldrig att det svider när jag ser mina älskade ljusstakar! Då betyder plötsligt inte pengarna ngt, skönheten är allt! På instagram @frufrithiof har jag velat om detta med lantkökens trendighet och eventuella tillfällighet. Jag brukar nog föredra att inte välja det mest trendiga utan mer sånt jag uppfattar klassiskt, men som ngn skrev här: för att tröttna i vardagen skulle det innebära att de flesta vännerna också har GREJEN med stort G. Och så ser det inte riktigt ut. Men bästa väninnan och jag har ju iofs tendens att köpa samma saker och odla varandras smak. Så tycks det funka för många bloggare med, när man ser kommentaren “fin! Min xxx kommer nästa vecka”…..förlåt det var inte meningen att göra en blogg i din blogg. Hursomhelst njut av spegeln!

  1. Man är inte alltid logisk när det kommer till hjärtesaker, så är det:) Jag fick en fin rabatt på spegeln – ett klassiskt köpincitament – för något som liksom legat till sig under lång tid. Visst är det väl så – beror mycket på vilka man har runt sig hur liksom saker fortplanteras. Härligt med dina ljusstakar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.