& Weekends: Premiär

I dag kickar jag igång en ny kategori. Här står veckoslutet i fokus på olika sätt. Tanken med kategorin & Weekends är att den kan innehålla allsköns som hör slutet på veckan till – stort som smått. Ibland blir det ett svep över sådant som är aktuellt, ibland blir det en skön bild med helgstämning. Det kommer att variera framöver, med den gemensamma nämnaren – Weekend. För min del blir det en möjlighet att klä mitt klassiska fredagssvep i lite nya uppfräschade kläder och även tillfälle att på andra sätt fira helg med er läsare. Hoppas att ni skall gilla!

12weekend12Other Stories presenterar en ljuvlig bildserie samt en liten film med Jeanne Damas. Maximal springfling på franska, samtidigt som det finns en undertext som ifrågasätter hur kvinnor porträtteras inom mode. Bild från Other Stories på FB.

12weekend4Mitt Instagramflöde är fullt med snapshots på Stockholmskor som tittar in i NK:s vårpyntade skyltfönster. Jag har inte haft tillfälle att se dem live, men bilderna ger vid handen att detta är något alldeles extra. @mycasa har fina bilder för oss lantisar. Bild från NK på FB.

12weekend13

Våffeldagen är på tisdag 25/3, men nog kan man tjuvstarta redan i helgen. Bild från IKEA Livet Hemma matstylist Elin Åström och fotograf Roland Persson.

12weekend5Åhléns fortsätter att ha en av de bästa kundtidningarna. Den senaste är inget undantag med hembesök hos Lotta Agaton och fin bildserie av Emma Persson Lagerberg och Petra Bindel. Bläddra här. Skärmdump från Åhléns kundtidning.

12weekend6xNy på DVD-hyllan är Mig äger ingen. Mikael Persbrandt blev guldbaggebelönad för sin roll och höll ett känslosamt tal under galan. Ingen tal om att han gör en otrolig rollprestation här, men det som stannar är barnen – Ping Mon Wallén och Saga Samuelssons porträtt av barnets utsatthet och styrka i rollen som Lisa är något att bära med sig länge.

12weekend2Tid att fynda när de flesta bokhandlare sänker till halva reapriset på böcker. Jag försåg mig bland annat med Bea Uusmas Augustprisbelönta Expeditionen om Ingenjör Andrées expedition till Nordpolen 1897. “En djärv idé, chanslös från start. Snart befinner sig tre män, med minimala kunskaper om arktiska förhållanden, mitt i en vit mardröm”. Jag ser fram emot att läsa denna.

12weekend11Om man inte fick nog av Sarah Jessica i förra veckans nätsuccé med 73 frågor i hennes hem, kan man läsa om hennes förhållande till skor i nya Harpers Bazaar Uk där hon även är omslagsflicka. Varje vår tar jag fram ett annat favoritomslag av Peter Lindbergh från 2009. Fortfarande så fint.

12weekendLykke Li igen. För att No rest for the wicked är himla bra.

12weekend1Sjöjungfrutemat är klassiskt, men är mer i ropet just precis nu än på länge. Ovan Mermaids belong to the ocean av Kristin Lagerqvist/Krickelin för For Good Luck. Love Warriors odlar även de sjöjungfruromantik  och nu är det bestämt att Sofia Coppola gör en filmatisering av H C Andersens saga. Det låter magiskt redan på förhand.

12weekend8Det är omöjligt att inte bli varm i hjärtat av denna film. Kärlek.

12weekend10Klassiskt läppstift-pepp av Audrey. Snart så!

weekendhearts

Med detta önskar jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

19 comments

 1. Så underbart – allt! Ny härlig kategori och fantastiska bilder och text! Du är så otroligt duktig på att både hitta underbara saker och få ihop det till en helhet.
  Njut av din helg! Kram Elisabet

 2. Heja!
  Det var nån som sa att allt som inte utvecklas avvecklas… du är en inspirationskälla för så många det vet du va? Sträck på dig och njut av vetskapen att du gör skillnad W

  kram tina

 3. Har saknat dina fredagssvep som jag tyckte var en skön avslutning på veckan. Alltid så fina tankar och bilder som du lyckades förmedla på ett lysande sätt…och nu har du gjort det igen! Någon ting helt nytt att längta efter på fredagarna. Fortsätter att följa och njuta!

 4. Rasandes fint och tjusigt – precis som vanligt! Stämmer in i hyllningskören här ovan. Och Krickelins fina print kommer snart att pryda en vägg nära mig – vågade helt enkelt inte vänta på att tävlingen skulle ta slut och riskera att bli utan så det blev ett klick idag. Längtar redan! Och du – Happy Friday my dear!

 5. Du är en av de mest produktiva bloggare jag vet. Aldrig ett mediokert inlägg. Nu slår du på stort Weronica. Detta är så bra! Ursnygga bilder och ett underbart val. Heja!

 6. Meen Weronica så otroligt inspirerande med denna helt nya fina kategori:)
  & ett stort T.A.C.K för att jag fick vara med i denna fina kavalkad.

  Önskar dig en underbar helg, jag hoppas att både du & jag kan ligga på knä i en rabatt nära oss & bara andas in … V Å R

  Kramar Åsa

 7. Man kanske skulle ha lite kuddkrig i helgen då? Och äta lite våfflor? Fast inte samtidigt va? 😉

  Lustigt, Expeditionen stod jag och spanade in lite igår, på bibblan. Har tänkt att jag vill läsa den ända sedan jag första gången hörde talas om Bea Uusmas stora passion för André. Men jag lät den vara kvar i hyllan. Man är ju trots allt realist, tror det är bäst att jag väntar med att låna den tills den flyttat ut från 7-dagarslånshyllan.

  Mig äger ingen – är en av de absolut starkaste läsupplevelser jag har haft som vuxen – en bok jag bara kände mig tvungen att – paradoxalt nog – äga. Men filmen blev jag mycket tveksam till att se, när jag hörde att Åsa Linderborg själv inte var helt nöjd med hur hennes far framställdes där. Ingen skugga skall förstås falla på Persbrandt, jag är säker på att han gör ett fantastiskt jobb, som vanligt. Och barnen verkar urgulliga och urduktiga! Så vi får väl se hur det blir. Titta eller inte titta, det är frågan?

  Hoppas att du får en finfin helg kära W – du har definitivt inte gjort starten på min sämre!

  /helena

  1. Helena – en snabbis så här på lördagsmorgonen för att bekräfta att jag har också tänkt:). Jag har också läst och gråtit till boken, så bra. Följde även debatten i höstas när filmen kom. Jag förstår Linderborg såklart – men samtidigt bestämde jag mig för att se filmen som en egen produkt denna gång. En fri tolkning och om man ser den så så är den himla bra. Jag fick lust att läsa om boken nu. Skall göra det tror jag. Fin helg!

   1. Jo, ja, såklart, jag förstår hur du tänker och ATT du tänker har jag aldrig tvivlat en sekund på. 😉 Och det där med att se filmen som en fristående produkt tycker jag oftast är ett vettigt tänk.

    Ibland funderar man ju hur det här med kontraktskrivandet ser ut, vad man kommer överens om – mellan bokförfattare och manusskrivare och regissör. Det är svårt att låta bli att undra om det inte fanns något sätt att i förväg stävja en sådan diskussion, som den om hur fadern framställs i Mig äger ingen.

    Men i det här fallet fanns det åtminstone någon att konsultera – Linderborg själv. I filmfallet Monica Z kände jag mig ändå mer skeptisk ang. vilka friheter en manusförfattare får ta sig med någon annans liv under pennan. Känns lite jobbigt att tänka på att det kära “Lingonriset” inte kunde ha ett eget ord med i laget och jag får känslan av att hon inte hade varit helt nöjd med att vara i centrum för en författares lust “att fritt tolka och dramatisera” utvalda delar av hennes liv.

    Sedan såg jag allt en skymt av den fina framsidan till Linderborgboken bland ditt lilla färgglada insta-vimmel här. Bästa framsidan ever! Känns som direkt hämtad från min egen tidiga 70-talsuppväxt! Fast min egen uppväxt var förstås mycket mer välordnad och väloljad.

    Tack för ordet. 🙂

    /helena

 8. & Weekends kommer bli nåt att längta efter när veckan känns lång 🙂
  Tack för härlig mix och inspo

  Anna

 9. Vilken härlig och inspirerande ny kategori! Och minst lika bra är ju att våffeldagen infaller nu på tisdag, det hade jag helt missat 🙂

  Önskar dig en fin helg!

 10. Kära, kära Weronica! Vilket fantastiskt inlägg. Att vara med här bland alla finheter gör mig ödmjukt tacksam och varm i magen.
  Som någon skrev innan, dina inlägg alltså! Alltid toppklass och jag vet ju hur mycket engagemang det ligger i en så här fin blogg så jag tar av hatten och applåderar dig Weronica. Du är verkligen en förebild, vet att jag sagt det innan, men det får man ju säga igen såklart 🙂 Massa kramar och ha en fin vecka. /Kristin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *