Månadens fyra: M

1714månadensfyralogga

I månadens fyra utmanar Anna och Ulrika oss på bokstaven M. Kika in på deras bloggar och join in!

Maträtt | Mini | Måste | Mönster

1914månadens fyra

Grillsäsongen drog ju igång där. När vi fick sommar i april. Och när man kunde gå rakt ut till pallkragen och klippa sig gräslök. Man fick feeling helt klart. Vår standardpotatissallad till grillat är från Ernst. Den är himla god. Varendaste gång. Recept finns här. Jag gör lite på känn och mäter inte längre. Sådant definierar en klassisk MATRÄTT i mitt kök.

1914månadensfyra1

Ibland har jag värsta bästa trädgårdssjälvförtroendet och tycker att vi faktiskt har hunnit med en hel del där ute under tiden vi bott här och nyanlagt allt från början. Sedan vacklar jag ibland och tycker att allt är så himla MINI. Jag har börjat läsa i en av vårens finaste trädgårdsböcker – Låt det spira Utgångspunkten ligger i att definiera vad som utmärker en riktigt inspirerande trädgård som man trivs i. Och så hamnar man där, bland yviga träd som ger skugga, rum i det gröna och frodiga planteringar. Tanken och inspirationen drar igång inom mig – klart att jag vill ha en trädgård för själen – men sedan står man där med sina miniträd och miniplantor på plantskolan. Tålamod såklart. Och allt har börjat någonstans. Så det finnes hopp. Någon gång:).

1914månadensfyra2

Månadens MÅSTE – koralliga nagellack till tårna som snart skall visas upp i öppna skor. Innan dess behöver de badas och fixas och grejas med lite till. Samma visa varje år. I alla fall för mig.

1914månadensfyra3

Håll i er för nu kommer en riktig högoddsare – MÖNSTER – från Svenskt Tenn. Jo ni. Detta är dagen för de stora överraskningarna. Som i allt annat är jag extra svag för vissa mönster och färgställningar vissa säsonger. Nu klappar hjärtat lite extra för Hawaii. Fotografi: Martin Cederblad/Sköna Hem.

4*M i maj – så blev det för mig.

11 comments

 1. Men en sådan vacker fyra – och vad snabb du var – rena rama ögongodiset. Vad gäller trädgården är det bara att njuta och ha tålamod. Ibland går det snabbare än vad man tror innan det är sådär härligt frodigt och grönt och yvigt. Kram till dig i regnet.

  1. Anneli – var så seg förra månaden, så nu tänkte jag ta tjuren vid hornen direkt 🙂 Visst är det så med den kära, kära trädgården. Det är skoj med rabatter, för där ser man snabbt resultat över en säsong. Lite värre med de stora dragen – de där yviga träden – som man inte ens kan bestämma sig för vilka de skall vara ibland. Men den gröna glädjen är stor – med eller utan de högra trädkronorna! Kram

 2. Skrattade igenkännande när jag läste om miniplantor o miniträd. Ja tålamod ja. Dock växer det därute och på 8 år har det tagit sig bra men ännu ingen skugga under något stort träd. Vårhälsningar från Lilleby!

 3. Tutti frutti från Chanel är så himla fint! Fick en förhandstitt på sommarkollektionen i måndags på jobbet, mums! 🙂 guldskimmer är det i, lo-lo-love!

 4. Åhhh så mycket fint!

  Har precis köpt nytt korallstift til läpparna (MAC – Be a lady, du fattar vem vill inte va en lady;-)) Måste kolla in de där koralliga lacken då för att bli komplett!!

  Hawaii, en sån darling! Har den svarta som gardin i barnrummet (som var kök fram tills vi renoverade men men vägrar lyfta ner den gardinen och måttet passar bara i det rummet..) och också väldigt sugen på den vita!! Mer rosa och mer mönster till folket!

  Kram Lina

 5. Hej W
  Så Underbart vackert du får till det! Fröjd att följa dig:-) en fråga om du vill hjälpa mig med vilken ncs kod du målat väggen i trappen i? Jag ska nämligen måla min trapp på landet och är ute just efter något i den färgsättningen.

  1. Om du menar den sista bilden, så är den tyvärr inte från mitt eget hem – I wish:) Så färgkod kan jag inget om där – sorry! Tack för fina ord!

Leave a Reply

Your email address will not be published.