Vackra ting: Ponny av Carina Seth Andersson

1914ponny

Som sagt, mina ögon fastnade på Carina Seth Anderssons Ponny när Design för Barns Rättigheter släppte sina vårnyheter förra veckan. Seth Anderssons formspråk är enkelt och hyser släktskap med en annan formgivarfavorit – Ingegerd Råman. En annan gemensam nämnare är att många av deras produkter tillverkas på Skrufs glasbruk i Småland som behåller hantverket i Sverige när många andra flyttar ut. Sådant vill man stödja fullt ut.

1914ponny4

Seth Anderssons produkter för Svenskt Tenn tillverkas på Skruf, liksom nu Ponny för Rädda Barnen. Fin med en enkel kvist i – svårt att få nog av det skira gröna just nu.

1914ponny3

signature

9 comments

 1. Vad fin! Jag går och sneglar mot “Svante” eftersom den inte kom till mig på min födelsedag 🙂 Den släpptes ju först veckan efter 🙂

 2. Nja, här får jag nog vara lite motvalls och säga att 600 kronor för en vas i så enkel design att den kunde vara från Ikea känns lite saftig:) Men jag har å andra sidan bara sett den på bild så det kanske är annorlunda irl? Kan ibland känna att vissa saker blir lite hypade i bloggvärlden, och jag har redan sett denna uppmärksammas några gånger så jag misstänker att denna kan bli en sån. Men jag ska inte hyckla, kan minsann också falla för “bloggobjekt”:-)

  Ha en fin eftermiddag! Kram/tanja

  1. Som sagt – för mig handlar det om designen i sig – jag är mycket förtjust i Seth Anderssons enkla formspråk – men framförallt att priset i detta fall är befogat i och med att karaffen tillverkas på ett av de sista svenska glasbruken. Jag personligen vill värna om det hantverket – visst blir det ett förhållandevis högt pris – men hellre få saker att leva med länge i så fall. Det glöms ofta bort tycker jag när vi pratar om hur saker och ting bara ser ut – det finns något bakom som är större. Sedan är det en prisfråga också naturligtvis. Men i detta fall kände jag att såväl form som kvalité var något som tilltalade mig så mycket, så att jag köpte det. Och bloggobjekt – tja, där gör man som man behagar såklart. A thing of beauty is a joy forever – oavsett hur bloggvindarna blåser 🙂 Fin eftermiddag till dig med, Tanja! Kram

   1. Sen ska vi ju inte glömma att drygt 300 kr av priset går till Rädda Barnen. Knappt 300 för själva vasen alltså (om man ser resten av pengen som en välgörande donation), känns klart överkomligt. 🙂

    1. Ja, det är det fina i kråksången i detta fall. Jag tycker om hela iden bakom Designshoppen just därför.

 3. Oh, redan dags för en ny Månadens fyra! Vad kul, då ska jag försöka knåpa ihop något jag också! Jättefin fyra du har gjort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *