Tio önskningar

Jag samlar mig till tio önskningar så här i försommartid som är en riktig presentsäsong med bland annat Mors dag. Denna gång blir det en mer minimalistisk stil med basvaror som skulle smälta fint in i mina mönstrade världar här hemma. Kanske ni också finner något fint? Håll till godo.

2014klassikerwants

Jag tycker om det mesta med Signe Persson Melins signatur på. Numera designar hon en del utomhusdetaljer till Byarums Bruk. Den senaste i raden är fagra Pallisad som jag gärna skulle vilja ha där ute.

2014klassikerwants4

En bok som fångat mig i trädgårdsboksfloran i vår är Arkitektens trädgård. Man kan antaga att man får sig en hel del till livs om proportioner och former här, när man tittar på såväl privatträdgårdar som arbete av landskapsarkitekter. Bara genom att titta på omslaget får man sig en lektion i rumslighet i det gröna. Inspirerande.

2014klassikerwants3

Att jag är svag för små vackra detaljer är ingen nyhet. Nu har jag mina ögon på detta klassiska pennfat, där man även skulle kunna tänka sig att lägga visitkort och annat i den genren på skrivbordet.

2014klassikerwants6x

Eller varför inte en riktigt elegant penna? Jag skulle gärna skriva med denna klassiker.

2014klassikerwants2

En av de finaste produkterna i IKEA:s PS-släpp för året är denna bordsspegel. Speglingar i kombination med funktion i vass form som jag tycker om.

2014klassikerwants1

Blommor, blommor, blommor. Vad vore livet utan dem? Jag lär mig gärna mer i Elisabeth Svalin Gunnarssons nya bok.

2014klassikerwants5

Till alla blommor bör man ha passande vaser. Jag har önskat mig dessa förut och gör det igen. Råmans vackra för Skruf som finns bland annat hos Norrgavel. Så fina.

2014klassikerwants8

Till köket vill jag ha ett klassiskt ur. När allt numera är digitalt känns det helt rätt med visare som flyttar sig.

2014klassikerwants7

Innehållet är galant och så även förpackningarna som blir en fin detalj i köket. Jag har fallit för Johan & Nyströms te. På kvällen dricker jag det röda med smak av granatäpple och havtorn. Jag närmar mig slutet på burken, så fler står på önskelistan.

2014klassikerwants9

Barnen blev inte så förtjusta i Lempi när de fick provhålla glasen på staden, så det lutar väl åt att vi går på någon annan klassiker som vi haft innan. Varjedag-glasen har sannerligen sett sina bästa dagar efter många års användning och för all del krossolyckor i diskmaskinen, tappade glas på köksgolvet och annat i den genren. Ja tack till en ny uppsättning enhetliga glas.

Fin onsdag till er alla!

signature

15 comments

 1. Mycket fint bland dina önskningar W! Signe P.M. en klar favorit med sitt tydliga, enkla (i den bästa av bemärkelser!) formspråk.

  Slänger en blick mot boken Arkitektens Hem i bokhögen, en bit bort här, och tänker att Arkitektens Trädgård, av samma trio, skulle kunna sitta extra fint att sätta läslust-tänderna i nu, i vår.

  Kartio av Aino Aalto’s “kollega” Kaj Franck då? Kunde inte det raka-rör-rockar-glaset 😉 vara något för barnen tros? Och dig? De var länge våra vardagsdrycksglas. Sköna sköna, både att hålla i och se på! Numera är det Ulrika Hydman Valliens Mine-glas som står främst i köksskåpen. Tunga, gedigna. Med olika färger, och unik form för varje individs smak och tycke. Fast de bör man förstås diska förhand. Kanske inte direkt praktiskt för en barnfamilj (även om de börja bli stora nu dina små;).

  /helena

  1. Ja, arkitektböckerna är så fina – även sommarhusen. Vi har haft Kaj Franck glas här hemma också, men de tycks försvunnit ur skåpen under årens gång:) Även om man vill att de skall vara för alltid så är glas något av en bruksvara. Lyxigt att handdiska sina glas – och lite härligt också. Njut av de fina!

 2. Fina önskningar W varav de två första även står på min önskelista, Signe Persson Melin är min stora formgivar-idol (tillsammans med Ingegerd Råman) – ALLT hon gör blir magiskt! Arkitektens trädgård såg jag för första gången för någon vecka sedan och den gick raka vägen in på listan, såå fin. Den lilla spegeln från Ikea hade jag glömt bort. Jag brukar vanligtvis köpa något från varje kollektion men denna gången var det inget som talade till mig förutom då denna spegel som jag hade tänkt ta en extra titt på. Saknar fortfarande de där klassiska PS-kollektionerna med Sandell och Theselius – those were the days :-). Nåja, det blir nog ett besök på Ikea imorgon och en koll på spegeln. En fin onsdagkväll önskar jag dig!

  1. Jag håller med – Persson-Melin och Råman – de kan det där med form. Carina Seth Andersson är lite i samma liga i en annan generation tycker jag. Form som håller över åren. Jag har inte sett spegeln i verkligheten, men hoppas göra det inom närmsta framtiden – eller att den kommer min väg genom denna önskan då:) Fin dag till dig!

  1. Ja, man får nog lov att samla sig till ett klick där om den inte kommer ens väg på annat sätt.

 3. Fina saker! Ja sina dricksglas vill man verkligen trivas med! Vi har Granits i ett par olika storlekar, tunt glas men mycket tåligare än man kan tro (tål även ugnsvärme om man tex vill göra någon dessert i dem), våra har hållit bra trots mindre barn. Jag har verkligen vant mig vid det där tunna glaset och älskar det, kanske beror på att jag dricker mycket kaffe och te i tjockare glas..

 4. Åh, nummer ett och nummer två på din lista fanns med över önskningar till min födelsedag. Ingen av dem fanns i paketen…. Men nu har jag reserverat boken på bibblan, tillsammans med resten som jag inte fick.
  Men nu har jag en ny önskning. Ljusstaken Ilse i mässing från Georg Jensen. Oj oj oj. Den fanns på vårt rum i helgen. Så fin. Och jo, det fanns ju en hel del andra Ilse-designade saker också där på Ett Hem.

 5. Mycket fint du önskar! Har också tittat på Signes Pallisad,tänk vad mycket fint hon gör. Vi har hennes bestick Gourmet och gillar dem väldigt mycket. Även Aino Aaltos glas finns här hemma och som vi haft i massor av år. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *