Utvalt: Dagens Fyra * Elegant

2714elegansEtt tips i sommartider är att besöka ett författarhem. Här i Östergötland har vi vackra Ellen Keys Strand vid Omberg och i går var jag på Verner von Heidenstams Övralid. Heidenstam ritade själv huset som stod färdigt 1925. Det är en klassisk stilren byggnad med en hisnande utsikt över Vättern. Vi gick på en fin guidad visning runt i hemmet som i mycket står kvar som det var vid Heidenstams död 1940. Det är alltid inspirerande att se kreativa människors arbetsrum – här odlandet av det manliga geniets stora tankar vid ett egenritat imponerande skrivbord – och också – möjligen förvånande för en författare – estetens fåfånga där böckerna i biblioteket står färgkoordinerade för att matcha ljus och omgivningar. Ett besök som rekommenderas.

Underbar bild från brittiska Harpers Bazaar som gått bakom kulisserna av skapandet av nya säsongen av Downton Abbey. Brittisk elegans i ett nötskal.

Processed with VSCOcam with t1 presetMer elegant än så här blir väl inte en ros. Vackra Claire Austin – en mäktig primadonna i trädgården.

Med hopp om en fin fredagskväll!

signature

5 comments

  1. Tack för tipset om Ellen Keys strand dit måste jag åka på semestern!
    Älskar dina vackra rosor, önskar dig en fin fredag kväll/Rita

  2. Åh, vackra Omberg! Har inte varit där sedan jag var mycket ung, kanske vore dags för ett återbesök snart då. I sommar tänkte jag i alla fall komma iväg till en kulle… Kinnekulle. Utflykt i närområdet, du vet. 🙂 Låter fint med ett besök hos Heidenstam.

    Har du läst boken “Writers’ Houses” av Francesca Premoli-Droulens? Eller läst och läst förresten. JAG har mest bläddrat bland bilderna och drömt mig bort till andra världar – skrivvärldar. Vill nästan låna med den hem varje gång jag är på bibblan. Kanske borde köpa den ändå? Såg att den fortfarande finns kvar på amazon. Bara ett litet bläddertips liksom.

    /helena

  3. Alltid dessa fina tips – Harpers Bazar måste inhandlas så snart den kommer ut. Gick in och tittade på filmen och åhh – vilka klänningar och miljöerna. Ja men inte konstigt man är anglofil. Bästa lördagen önskar jag dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *