Fredagssvepet 38/14

3814fredag1Jo, precis den känslan har jag inom mig för tillfället. Det känns som en ny fin start med denna ljuva tid som vi har kring oss. Och så har vi fredag igen. Håll till godo med det 129:e fredagssvepet i ordningen!

Höstens IT-sjal från Burberry på SJP i New York i veckan. Oj, så jag skulle kunna tänka mig att vara citychic i en sådan, här perfekt matchat med väska och skor. Jag kunde nöja mig med ett W där på. För oss vanliga finns budgetalternativ, bland annat här. Skärmdump från Vogue.

3814fredag3Therese Sennerholt släpper en ny kollektion Shapes + Words  i dag. Ett ord och en form förenas i ett samspel – här fint i blått.

3814fredag2På tal om blått, så tycker jag mycket om det i kombination med svart. Här picture perfect i Paris med  Ines de la Fressange i kampanjbilder för Uniqlo via Vogue.

3814fredag7Sannerligen så sant som det är sagt – och tjusigt låter det på franska som behåller sitt grepp om trycken även i höst – här i kommande från Lindex.

3814fredag13

Efter att ha träffat det glada energiknippet keramikern Elin Lannsjö i Göteborg, vill jag omedelbart ta mig till hennes kolonistuga och köpa hennes vackra saker. Keramik är en livslång passion för min del och det är roligt att finna nya utlopp för den kärleken.

3814fredagOther Stories nya doftljus har synts många ställen i veckan och får redan sägas vara en bloggsuccé. Jag tycker om dem på bild, men är ingen hängiven doftljusentusiast, så vi får se om jag får tillfälle att dofta i verkligheten.

3814fredag5Nu var det ett tag sedan jag köpte något från H&M Home, men man kan även njuta bildledes, då det satsas på duktiga fotografer och stylister i konceptet – här Pia Ulin.

3814fredag6Lempi på fot har funnit sin väg till vårt kök och nu blickar jag lite mot storebror – fin form av Matti Klenell.

3814fredag10Med tanke på hur mycket jag har bläddrat i föregångaren, så var det ingen direkt högoddsare att jag skulle investera även i Move And Work. Malene Birger har lanserat sitt nya inredningsmärke Birger1962 i höst. Frida på Trendenser beställde sig ett tjusigt signerat exemplar förra veckan, annars är ett tips att jämföra priser, för det skiljer ganska mycket på olika ställen om man vill köpa boken.

3814fredag12Veckans fredagstoner blir ny musik från Miriam Bryant. Pressbild: Fredrik Etoall

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

7 comments

  1. Det är så fantastiskt att du hjälper till att hålla mig uppdaterat på ett så inspirerande vis varje vecka, nu när jag inte själv riktigt har tid. Tack!

  2. Grymt svep i vanlig ordning, tack för inspo!!
    Tänkte faktiskt tips-messa dig från Uniqlo i Berlin när jag såg de fantastiska Ines-bilderna tapetserade i butiken..men fastnade i kashmir-träsket istället;-)

    Fin helg!
    Kram Lina

  3. Jag gillar också nya Lempi (som ju betyder Favorit på finska). Känner ett visst habegär där… Får se om de nya glasen hamnar i vårt skåp också 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.