Fredagssvepet: 46/14

Så fick vi fredag igen. Håll till godo med veckans svep som inleds med julkampanjer för brittiska märken – se en liten best of här. Bilden är från Burberrys kampanj förra året, men är lika fin även i år. Och deras filmer gör en sällan besviken när det gäller fullt ös på beige stämning.

4614fredag3Ny tavla av Stina Persson för Wonderwall. Och rumsgranen är still going strong i år med.

4614fredag7Det är så himla roligt när det går bra för ens kamrater i bloggosfären. Sådana där som man har följt länge och som man även har haft förmånen att träffa någon gång. Anna på Rackarungar bildar Mrs Mighetto tillsammans med konstnären Malin Mighetto, där det skapas bild med vackra ord till. Nu trycker Little Cute Mokkasin upp två egna karaktärer, Rut och Viola – läs om dem här. Heja er. Fotografi: Sofia Jansson/Mokkasin.

4614fredag6Jag nämnde denna serie i förra veckans svep och den får vara med igen, för nu har jag sett den. Feelgood är en otroligt sliten fras, men här blir det av på riktigt allvar, när man väl tagit sig genom serien som inte väjer för de riktiga djupen i livet. Det är svart, drastiskt, tungt och aldrig lätt, men otroligt välspelat och så bra. Möjligen ingenting om man är ute efter några timmars lättsam förströelse, men om man är redo för lite mer utmaning för själen, då blir man belönad. Rekommenderas varmt – när man är redo.

4614fredag1Låg barpall säger Artilleriet om denna från Ton. Litet sidobord fullt med tidningar och böcker ned en tekopp som balanserar på toppen tänker jag. Himla fin – vilket som.

4614fredag8

Det vimlar av klänningar inför stundande högtider, men om det inte är ens grej, så tycker jag om tanken med denna smoking som går att kombinera på många sätt för att få till olika uttryck som räcker ända över nyår.

4614fredag2

Denna tallrik av Mikaela Willers kallar vi Kladdkakefatet hos oss. I helgen tänker jag testa denna variant – vi får väl se om övriga familjen gör en klassisk istället.

Ikväll har maken bestämt fredagsunderhållning, så jag gör mig beredd att bli ÄGD.

4614fredag4

Det blev bland annat några av dessa bedårande änglar i min julshopping från Svenskt Tenn.

Originalet. Lyssnar jag på igen.

Med detta hoppas jag att ni alla får en fin helg!

signature

6 comments

 1. Hej

  Jag vill bara säga att jag tycker så mycket om Din fina blogg
  Längtar till varje nytt inlägg-läser och tittar på allt vackert
  och fint
  Min plånbok är av olika anledningar lite tunn-men att få
  njuta på detta viset genom allt fint Du visar
  Det betyder jättemycket
  Stort tack
  Mvh
  Louise

  1. Louise – tack för så fina värmande ord som jag tar med mig denna fredag. Jag hoppas att du får en fin novemberhelg – snart har vi advent. Kram W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *