Opp Amaryllis

4814amaryllis2Nu är det bara att frossa i de ljuvliga amaryllisarna. Jag har funnit favoriten Alfresco, men Nymph har hittills lyst med sin frånvaro. Hoppas på ett Stockholmsbesök nästa vecka och utbudet på Ulriksdals. Just nu bläddrar jag mycket i Sköna Hems julspecial i nummer 14. För en maximalist som mig själv är detta mumma. Inspirationen sägs vara hämtad från 1920-40-talen och färgsättningen från Nils Dardels Den döende dandyn. Charlotte Petterssons jullyxiga vardagsrum, som även syns på framsidan av numret som kommer ut i butik i morgon, kittlar mig på ett mycket inspirerande sätt. Och så den där fantastiska buketten ovan. Ack, ack, så vacker. Skärmdump från Sköna Hems nyhetsbrev. Fotograf: Martin Cederblad.

4814amaryllisHär hemma har jag njutit av säsongens första bukett med snittamaryllisar. Det här är en pampig blomma i sig, så den står fint på egen hand, här med några enkla kvistar eucalyptus till. Men visst blir man lockad att maxa som i buketten ovan också.

4814amaryllis1Jag var bra sugen på Susanna Roséns Amaryllisbok redan förra året när den kom, men det dröjde tills nu innan jag införskaffade ett eget exemplar. Den är himla, himla fin om man tycker om amaryllisar. Inte bara om olika arter, utan mycket kringmaterial och tips. Rekommenderas varmt. Pressbild: Norstedts. Fotograf: Pernilla Hed.

Jag hoppas att ni får en fin start på veckan!

signature

4 comments

 1. Hej Weronica

  Tycker precis som Du så mycket om denna vackra blomma
  Boken såg jag häromdagen på vår bokhandel och nu måste
  jag ju ha den !
  Varma hälsningar till Dig

  Louise

 2. Jamen vilken bukett, den där första! Färgsprakeri när det är som bäst. Men jag håller med dig om att amaryllisen är lika vacker i sig själv. Blir lite sugen på den där boken nu när ni är flera som frestat oss 😉 Själv hade jag ju inhandlat ett par amaryllis till fyndpris när jag i helgen sprang på en Nymph, ett kraftigt exemplar för 99 kr. Gick ju inte att låta bli 🙂 Härligt med Stockholmsbesök och på Ulriksdal lär du inte bli besviken. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *