Fredagssvepet: 49/14

Vi går mot den andra Adventshelgen. Fredagssvepet tar nu lite julledigt, men håll till godo med veckans version som inleds med Pantones färg för 2015 – Marsala. Jag är mycket förtjust i djupt bordeaux-färgade nyanser, men håller nog med by Emma om att det framförallt känns så höst och vinter. När man å andra sidan ser denna fantastiska brudbukett till ett vårbröllop, så känns det som en färg för alla tillfällen. I vanlig ordning handlar det mycket om sammanhang och kombinationer.

4914fredag1Jag tog en liten paus från Kinfolk ett tag. Jag föll som en fura när konceptet kom och bläddrade massor i de vackra tidningarna, men sedan var det som om det blev lite överdos på bilder a´la Kinfolk som blev så tongivande på alla sociala medier. Det är vackert inte tu tal om det, men ibland behöver ögat vila lite och finna annan typ av inspiration. Nu har jag beställt vinternumret dock. Jag gillar den rosa tonen där som tonas mot det grafiska och de bruna inslagen.

4914fredag2

Den här karamellen till tröja sätter jag genast upp på min önskelista. Det kan vara precis det som jag behöver för att kravla mig upp ur mitt för tillfället tämligen gråa jag.

4914fredag3Smyckesfirman Tiffanys julkampanjer är alltid amerikanskt överdådiga och just därför lite roliga att titta på. I år kör de tecknat med retrovibbar.

4914fredag8Cate Blanchett på omslaget till Porter. Som sagt – som jag ser fram emot henne som styvmodern i Askungen i vår.

4914fredag12Decor Life har JULPYSSEL som sitt tema denna vecka. Vete sjutton vad jag opyssliga människa ska hitta på. Vi får väl se vad det kan tänkas bli.

4914fredag9Dags att köpa getter.

4914fredag7Tine K:s kataloger är vackra att bläddra genom. De får alltid höga stilpoäng på inspirationen från det visuella.

Downton Abbey är slut,  men vi kan lugnt sitta kvar i soffan för i morgon drar När döden kom till Pemberley igång. Jag har läst boken – som är en fortsättning på Jane Austens Stolthet och fördom – av P D James. Jag är helt klart kluven till en spinoff i form av en mordgåta till en av litteraturens mest kända kärlekshistorier, men att det kommer att bli fin TV-underhållning, det går nog inte att förneka.

4914fredag11Jag fick blodad tand av att besöka olika miljöer i juletid efter Millesgården nu i veckan. Hallwyllska palatset är ett annat sådant ställe som jag gärna skulle vilja uppleva nu.

Helena hade filmfrossa i veckan. Jag går på en av mina måsten i juletid. The Holiday. Ta en tur i det pittoreska huset som Cameron Diaz:s Amanda lånar över julen här. Eller titta in i Jude Laws Grahams hus här.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

4914fredag13Ps så här på fredagskvällen – läsvärt och tankeväckande manifest hos en av världens största inredningsbloggar – Design*Sponge.

5 comments

  1. Tantdagis på Hallwylska, det blir som sagt super! Samt nedslag på Milles och Waldemarsudde så har man nog räddat en hel helg!

    1. Jag har varit på en sådan visning, men aldrig i juletid. Verkligen väl genomfört och en extra dimension till besöket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.