Days & Weekends: 7 a week # 14

915myprecious

Då tar vi en veckolista igen. Håll till godo! Jodå, jag är himla förtjust i modemärket Hopes hjärtande av Märta Måås-Fjetterström i vårkollektionen. Hope är duktiga på att bygga sitt varumärke och jag tycker mycket om deras samarbeten med t ex Carina Seth Andersson. Jag skulle inte ha något emot den lilla väskan i vår.

På fredag tillgängliggörs den tredje säsongen av House of Cards på Netflix. Många vassa politiska intriger såklart, men även Robin Wright som Claire Underwood. Sällan har väl powerdressing burits upp på ett liknande sätt. Det är minimalistisk fulländning och Wright gör det så makalöst bra som stilikon. Ska man plöja alla avsnitten snabbt eller skall man dra ut på det? Vi får väl se.

915nextdoorVisst längtar man till utesäsongen nu i slutet av februari, så är det bara. Klassiska Grythyttan goes lounge denna säsong med lansering av en mer tillbakalutad soffa med tillhörande lägre bord – se katalog här. En fin anpassning till rådande trender när det gäller utemöbler tycker jag.

915mybedsidetableSom jag älskade denna bok som barn. Som jag satt klistrad vid radion när den sändes som följetong en sommar. Nu läser jag den högt här hemma och det är en fröjd att njuta Maria Gripes språk. Den suggestiva öppningen fångade mig lika mycket nu som då och jag hoppas att jag har lyckats få med sonen på tåget.

915thekitchenNytt till kokbokshyllan – ja, så får det lov att bli.

915gogreenDet är hög tid att ta in de tappra övervintrande pelargonerna från garaget och hoppas på grönt mirakel även denna gång. Den här pampiga lejonkrukan har jag haft mina ögon på länge och den fortsätter att vara lika fin.

Melodifestivalen är lite av ett unikum numera när det gäller att samla hela familjen framför TV:n då konkurrensen är hög från annan underhållning. I år har det varit tunt, mycket tunt. I lördags skådade jag ljuset. Lyssna igen på denna upptagning. Amore.

Ha en fin “mitt-i-veckan-dag”!

signature

5 comments

  1. Maria Gripe ja, vilka underbara böcker. Kommer fortfarande ihåg när jag var liten och låg sjuk hemma ensam och läste Agnes Cecilia. Skrämde upp mig så pass att jag inte vågade gå upp ur sängen innan nån kom hem…;-)

  2. Stort gilla på alla dina listor! Och stort gilla på House of Cards III! Jag har ju inte sett ett enda avsnitt än (ja, jag vet… udda människa ;)) men nu när det finns så många så är det nog dags att börja. Och sen bara totalfrossa i avsnitt efter avsnitt. 🙂
    Ha en fin torsdag! //Petra

  3. Älskar Gripes böcker, och minns också radioberättelsen en sommar:) Hon är verkligen en helt fantastisk författare, tänker på t.ex. Agnes Cecilia och Skuggserien… (Tipsar om en fin läsvärd roman som finns m på rean inne hos mig just nu) Håller med ovanstående om dina listor, klickar mig genast in här när jag ser att du har en sån:) Kram/tanja

  4. Som vanligt en underbar och inspirerande lista! Både nostalgi och framtidslängtan. 🙂

    Vi funderar på att semestra på Gotland i år. Jag måste erkänna att vi aldrig gjort det förr och är därmed helt nollställda gotlandsoskulder. Nåja, vi har väl varit där ett par gånger, men liksom inte hyra-stuga-och-njuta-av-livet-semestra. Du är mer av en gotlandsveteran vill jag minnas, har sett så mycket härliga bilder som du har tagit där. Har du några tips? Var ska man bo? Hur hittar man bäst sitt boende? Vad får man inte missa?

    Vi har barn i ungefär samma ålder som du, och vill liksom njuta av mysiga, lugna miljöer, fika och ett glas vin på verandan på kvällen. Vore jättegulligt om du ville tipsa – speciellt känner jag mig lost kring boende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *