Klassiker: Kungalampetten

1015lampettNi minns kanske min julklappsönskan förra året? Det tog sin lilla tid, men nu sitter den vackra Kungalampetten hemma hos oss. Lampetten görs för hand i tenn och i mässing av Malin Appelgren Paulsson som lärt sig hantverket av sin morfar. Namnet Kungalampetten kommer av att Gustav V köpte de två första och gav bort i lysningspresent till prins Gustaf Adolf och blivande prinsessan Sibylla. Som sagt väggprydnader är stort igen och även om jag i teorin tycker mycket om alla vävda varianter som syns på många ställen nu, så passar den här klassikern bättre hemma hos oss.

1015lampett1När lampetten är tänd lyser den som en sol på väggen. Jag tycker särskilt om den i ett slingrande blomhav som här i vårt matrum. Även om vi går mot ljusare tider nu, skänker mässingen värme åt rummet på ett sätt som jag alltid har tyckt om. Tack tomten.

1015lampett2

5 comments

  1. Skulle vara kul att se den tänd på kvällen, men det kanske är svårt att fota. Riktigt fin är den. Har följt dig i flera år och gillar verkligen att du håller din stil!

    1. Den är så fotogenisk i olika ljus, så det lär bli fler bilder :). Tack för fina ord!

Leave a Reply

Your email address will not be published.