Days & Weekends: 7 a week # 15

1015rightnowDå samlar vi oss för veckolistan. Håll till godo! Just nu är det ingen tvekan om vad som syns mest i inredningsbloggosfären. Det talas om färg. Hoppsan. Förra veckan gick många bananas över den blå nyansen St.Pauls Blue från Jotun i samarbete med Frama. Efter att bilderna snurrat runt ordentligt – återigen blir det tydligt att när något träffar tidsandan spot on är de flesta rörande överens om det fina i kråksången – uppkom en diskussion hos Ulrika på Seventeen Doors som egentligen kan härledas till denna krönika som hon tidigare skrivit. En liten färggate i inredningssvängen minsann – eller inte. Meningarna går isär. I vanlig ordning är en stark rekommendation att se över sitt eget hus först och titta till sina förutsättningar. En färg upplevs så otroligt olika beroende på ljus, rymd och omgivning. När det gäller den blå strömningen nu är jag totalt otrendig. När andra drömmer om mörkblå sammetssoffor, känns det som något av en befrielse att vår gamla blå soffa inte längre är med oss. Blåvitt porslin vårdar jag alltid ömt, liksom klassiska tickningränder, men annars hoppar jag gladeligen över denna mörka blå trend.

1015andfabSom sagt – klassiskt marina ränder är alltid med och denna tid på säsongen börjar det komma en längtan efter att bli lite preppy igen. Audrey gör det med stil såklart. Kedjorna fyller upp sina hyllor – mycket ränder hos exempelvis Lindex för tillfället.

1015weekly

När jag var i Skåne i höstas upptäckte jag svenska GetRaw. Tanken är att skapa goda snacks för vardagen med naturliga och ekologiska ingredienser. Min favorit är choklad och valnöt. Perfekta bitar att ha med sig i väskan eller hemma i skafferiet när man vill ha något litet till testunden. Jag har köpt mina bitar online – googla efter återförsäljare.

1015eyesonSå var mars månads fotoutmaning i gång på Instagram under Hanna Wendelbos ledning. Förra året var jag med under tre månader, varav en i egen regi och det kan nog tänkas att det blir något liknande även detta år. Häng på ni med! Det är riktigt roligt att mingla bland alla bilder. Sök på @hannawendelbo för att finna utmaningen och tagga sedan på #fotoutmaningmars2015. Hoppas att vi ses där!

1015themesongOkomplicerat, rätt på och glatt – möjligen det man behöver just precis nu.

1015homesweethomeMaria på Husligheter har startat en liten utmaning kring att välja ut sina favoriter och att vårda dem väl. Tanken är att tipsa om sina riktiga följeslagare som hänger med år från år och kanske rensa ut några skåpsvärmare på vägen. På taggen #renthusligheter kan man visa på Instagram. En sympatisk approach tycker jag och något att tänka kring och återkomma till. Mitt första bidrag blir linnelakanen från H&M som har varit de enda lakanen vi använt under några år. Nu när jag vill ta tillvara på varje glimt av ljuset som når sovrummet använder vi de vita. En sann vardagsfavorit.

1015embracetheseasonAlltid blommor. Såklart.

Med hopp om en fin start på veckan!

4 comments

 1. Gillar dina veckolistor!
  Både mörkblått, grönt och mörkgrått hoppar jag över, trots att de är fina kulörer. Håller fast vid de lite tråkiga och tidlösa färger jag har – och inte att förglömma tapeterna – och så kanske kulörerna och nyanserna blir moderna igen. Eller inte. Jaja.
  Så bra att du även påminde om det marina – måste ta fram fler av dessa tröjor och mönster när vi går mot sommar och ljusare tider!

 2. Hej!
  Tack söta du för din fina kommentar på min sida! Såg den först idag, men det var nog meningen för jag behövde något varmt just idag, och dina ord var sannerligen just varma. Tack!

  Linnelakan säger du. Kanske är dags att prova! Ha en fin måndagkväll och vecka!

 3. Kul krönika du länkade till om färg på väggarna. Och du har skrivit mycket och bra om liknande ämnen innan. Roligt med den typer av diskussioner tycker jag. Jag har alltid varit livrädd för mönster och färg på väggar hemma hos mig, även långt innan den vita trenden, så jag håller fast vid neutrala tråkiga väggar oavsett vilka strömningar som råder. Dock älskar jag mönster hos andra (skulle knappast vara så intresserad av att se bilder från ditt hem annars! Älskar dina väggar som är helt underbara!). Men det är skönt att veta exakt hur man vill ha det oavsett trender på åtminstone ett område, annars tycker jag det är väldigt svårt att hålla en konsekvent stil som är “min”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.