Fredagssvepet 11/15

1115fredag1Solen skiner utanför fönstret, så vi firar väl in helgen med ett fredagssvep, eller vad säger ni? Håll till godo. Vi börjar i Varberg hos Lisa Burenius. Kristin och Johanna har varit där och gjort ett så fint hemmahos  och intervju för Lovely Life. Klicka er in och ta lite tid att njuta av bilderna. Jo, den där personliga inredningen känns väl som ett otroligt belastat begrepp för tillfället, men ibland ligger det liksom nära till hands ändå. Och så påminns jag om ett tryck av Burenius som jag köpte i Göteborg i höstas. Det ligger fortfarande kvar i sitt papprör. Sådant går egentligen inte an. Bot och bättring där. Bild: Kristin Lagerqvist/Lovely Life.

1115fredagSedan kikar vi in hos Nanna på Så fint jag vill och även ena halvan av Le Kiosk. Så där är det med mig och inspiration. De här fröerna i hemsydda papperspåsar med etikett från Österlen får mig att gå igång mer för trädgårdssäsongen än mycket annat. För mig är inspiration mer av en känsla för något. Sedan är det inte helt fel med handfasta saker heller för all del. Jag bläddrar även i denna bok.

Är ni en skomänniska? Jag är det icke alls egentligen – har i så fall betydligt lättare att hetsa upp mig för väskor och scarfs om vi nu pratar den genren. Men det där trycket var lite skoj i dessa Askungetider. Filmen av Kenneth Branagh har premiär i dag – se trailer här. DN:s recencent var inte lyrisk i tidningen i morse, men Helena Bonham Carter som den goda fen och Cate Blanchett som styvmodern nämns i goda ordalag. Jag kan absolut tänka mig den som matinéfilm en regnig eftermiddag.

1115fredag8Mattor är något som är ganska klurigt – tycker ni också det? Det handlar ofta om lite större investeringar som kräver eftertanke då de även präglar rummet på ett så tydligt sätt. Men om jag går till mig själv så blir jag ofta himla nöjd när jag väl kommer till skott i frågan. Det nya svenska mattföretaget Layered satsar på att klä våra golv och har bland annat synts här. Jag tror definitivt att det finns en efterfrågan på dessa mattor, speciellt i kombination med produktbilderna där man satsar på att visa tidsenligt och sätta in dem i ett sammanhang. Det skall bli spännande att se mer vid lanseringen.

1115fredag2Men at Works underlägg har blivit en stor succé. Jag tycker fortfarande att det är en fin idé med denna uppdatering av traditionella souvenirer – själv har jag Göteborg –  med grafik som tilltalar en bred publik. På hemsidan finns numera ett antal ställen – bland annat kära, kära Gotland. Jodå, det blir Gotland även i sommar för oss. Jag har börjat få frågor om en guide – lovar att återkomma med det framöver. Om man är nyfiken redan så är det bara att skriva in Gotland här uppe i sökrutan på bloggen. Det kommer upp massor av inlägg – lovar.

1115fredag5Jag har i och för sig blivit lite som Elsa Billgren  som skriver i sin Vintage-bok om att man med tanke på vasutbudet på loppisarna inte skall köpa nytt i denna genre. Vem vet vad man får med sig hem när falkblicken drar över kristallen vid morgondagens planerade runda? Nytt i lite sådär mindre Pallo-form finns inne hos H&M.

1115fredag6Ja, det är det där med de vida byxbenen som Helena skrev om i veckan. Jag tycker att det är himla snyggt, men för mig som är lång är det essentiellt att finna de som är tillräckligt långa för att bli långa, om ni förstår vad jag menar. Inne hos Net A Porter stylas de med höga klackar – men det är inget för mig. Lågt blir det som på bilden ovan från Zara. Den kombinationen tycker jag om.

Som jag kommer att sakna Grantchester på lördagar. Betydligt mer än Melodifestivalen om man säger så. Har ni också tittat? En sådan där ultimat puttrig brittisk serie som jag finner oemåtståndlig. En andra säsong spelas in som tur är. Jag hoppas på någon annan trevlig lördagsunderhållning framöver.

Jag avslutar med dessa våriga poptoner.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

4 comments

  1. Jag lyssnar just nu på P3 intervju med Urban Cone. Bra låt där!
    Jag vill också se Askungen-filmen. Ingen av barnen verkade särskilt intresserande dock. Å Gotland! När ska det bli min tur att komma dit? 🙂 Ha en fin helg.

  2. Tack, vad härligt att du bjussade på ett fredagssvep. Jag uppskattar svepen så mycket ska du veta, de blir som en start på helgen för mig. Ditt svep, fredagsbukett och färskt bröd från bageriet!

    Trevlig helg

    Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *