Days & Weekends: 7 a week # 17

1215rightnowTisdag betyder en ny veckolista här hos oss. Håll till godo. Just nu behöver jag ett par nya vårskor. Jag har gått runt i mina Zebra ett par säsonger nu. Jag tycker fortfarande mycket om dem, men det kan inte förnekas att de börjar se sina bästa dagar. Modet spelar med mig med många platta versioner att välja på som här i Net A Porters magasin. Att leta efter skor är inget av mina favoritnöjen direkt, men snart är det nog bara att bita i det sura äpplet och skrida till verket. För jag är ingen skomänniska som sagt – skulle bra gärna ha ett par redan ingångna fina som väntade på mig på hallmattan.

1215andfabNu börjar snart min stora nagellackssäsong. Jag blickar mot Dior i vår och gillar samtliga tre färger som de har i sin vårkollektion.

1215weeklyIngen revolutionerande maträtt, men när samtliga i familjen säger – åh, så gott när ska vi äta det här igen – då är det klackarna i taket. Pressad potatis är en lite glömd vardagsklassiker som barnen tycker mycket om. Nej, jag hade ingen färsk salvia hemma, men det gick lika bra med torkad. Rekommenderas i all sin enkelhet.

1215eyesonTrädgårdstisdag är på gång igen i SVT i slutet av april, nu med Malin Persson som en i teamet. Jag ser fram emot grön känsla på TV:n framöver.

1215themesongJag hade nästan glömt min vårsång denna gång, men nu ljuder den här i bakgrunden. En klassisk themesong. För mig är den nostalgi, sköna känslor och energi. Och det kan sannerligen behövas precis just nu.

1215homesweethomeEtt av de mest inspirerande hemma hos för tillfället finns i Åhléns kundtidning. Framförallt tycker jag om hur texten får ta plats och att Liselotte Watkins tankar om inredning sätts i fokus. I vår bildcentrerade värld längtar jag efter mer text och mer reflektioner. Jag tror mig inte vara ensam om detta.

1215embracetheseasonMillesgården, Waldemarsudde och Rosendals trädgård har i år satsat gemensamt på vårlökar. 50 000 lökar planterades i höstas under ledning av Ulf Nordfjell och visst kan man ana den kommande blomprakten i den vackra illustrationen. Det skulle sannerligen vara en riktig fröjd att se allt detta i verkliga livet framöver. Pressbild: Waldemarsudde – Illustration av Ulf Nordfjell.

Med detta hoppas jag att ni alla får en fin tisdag!

Helenas lista finner ni här.

3 comments

  1. Jag ser också fram emot att se Malin i rutan med gröna fingrar…
    Tack för fina ord om vårt hemma hos-reportage hos Lisa. Det värmer ska du veta. varma kramar till dig nu Weonica

Leave a Reply

Your email address will not be published.