Fredagssvepet 12/15

1215fredag1Då har vi fredag igen. Är ni redo att svepas iväg lite? Håll till godo. Vi börjar i den pampiga jugendvåning på Östermalm som Svenskt Tenn har inrett. Maria Schröder, inredare på firman, talar om “accidentismen, som Josef Frank kallade metoden, där föremålen ser ut som de hamnat där de är av en slump. Sen kan det ju ha krävts massor med eftertanke och planering men effekten ska vara sådan”. I denna inredning ser man även att Svenskt Tenn är mycket mer än de signifikativa Frank-mönstren. Fint med vårkvistarna där i urnan. Våningen är till salu här för den hugade spekulanten, eller för den som vill njuta bilder och även liten film.

1215fredag5Jag får säga att min kokboksdetox fortsätter att gå över förväntan. Vissa böcker frestar mig mer än andra och Systrarna Eisenmans nya är en sådan. Digitalt finns en helgmeny att inspireras av hos Elle Mat & Vin. Den här kycklingrätten faller mig i smaken.

1215fredagPå tal om mat, så öppnar Artilleriets nya butik med inriktning på kök den 1 april i Göteborg. Det är vackra saker i kombination med en vilja att “hylla middagen som hemmets viktigaste samlingspunkt”. Anna på Rackarungar skriver fint om småbarnslivet runt matbordet  – in och läs där.

1215fredag4Det finns en uppsjö av print för väggarna med växtmotiv nu. Det är möjligen inte så konstigt med tanke på hur mycket det gröna omhuldas i hemmen. Här beslöjad palm av Kristina Dam/Rum 21.

1215fredag7Sedan tar vi några tips inom genren Kedjekoll. Glimrande underlägg med små tassar från H&M Home.

1215fredag8Zebrasjal från Åhléns. Fint med brunt i mönsterbilden tycker jag.

1215fredag6Och så har IKEA säljstart på Nipprig nästa fredag. Den där stora väskan känns klockren som sagt och hängaren ovan är verkligen fin. Inte nödvändigtvis hemma hos oss, men jag tycker mycket om bilden.

Veckans fredagstoner.

Och så behövde jag inte vara så orolig över lördagsunderhållningen framöver, eftersom SVT kör igång med tredje säsongen av Mr Selfridge. Fint så.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

10 comments

 1. Härligt svep i vanlig ordning Weronica! Alltid mycket att inspireras av och sjalen där, mmmm kan nog bli mitt nästa köp. En extra zebra finns det alltid plats till. Önskar dig en härlig helg, Victoria

  1. Känner samma, Victoria – måste bege mig till Åhléns och känna lite på den där. Tack för fina ord. Trevlig helg!

 2. Äntligen svep igen! Det bästa av alla dina bra bloggkategorier. Tack för att du lånar ut ditt “öga” och låter oss ta del av allt det fångat.

  Trevlig helg!
  //Sara

 3. Vilket fint svep Weronica:) Zebrasjalen flirtade med mig lite extra och Annas inlägg, håller med om arr det var himla bra. Tycker så mycket om när hon publicerar 🙂

  Finaste helgen!

  1. Anna är en favoritbloggare – jag gillar såväl ord som bild när man väl får dem. Just den här texten hjärtar jag lite extra. Och ska vi möta våren som två zebror då kanske, Tina :)?!

  1. Åh, då måste jag prova nu, Åsa, när även du rekommenderar. Tack snälla för dina fina ord. Fin start på veckan! Kram

  1. Tack! Ja, kycklingen står på min “prova på” – kanske servering pådet där underlägget då :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *