Days & Weekends: Månadens lista – april

April närmar sig sitt slut. Jag samlar mig till en månadslista som är min egen version av Tant Johannas. Håll till godo.

OUTFIT

Än så länge har jag endast haft mina Birkenstock kortare stunder på altanen, men snart så. Jag tycker alltid om fotriktiga skor och modet med tofflor på staden har varit något som jag har anammat fullt ut, speciellt med varianten i lack. Casual snyggt tycker jag, speciellt här i kombination med den där åtråvärda bucketväskan.

ORD

1815månadenslista4Klassiska ord. Klassisk sanning.

VINTAGE

1815månadenslistaBland mina loppade saker den här månaden, är jag lite extra glad över mina brickor från Kaymet – den lilla kan man se här. Det brittiska företaget som varit igång sedan 1947 och nyligen relanserats för brickornas brickor. Om jag skulle ha något emot att springa på en serveringsvagn från samma företag? Nej, inte alls…

BLOMMOR

1815månadenslista1Min första stora förälskelse i tulpanerna inträder vid Nyår. Aldrig känns de väl så hoppingivande och krispiga som precis just då. Men det finns en andra våg. Och den inträffar nu när de börjar blomma i trädgården. Bland narcisser och äppelgrenar ståtar skönheterna där. Jag måste plantera ännu fler i höst.

KLASSIKER

1815månadenslista6Jag har önskat mig ett klassiskt bryggerimöblemang från Grythyttan i många år. Vi gungar numera fint under sommaren, men för de där första solstrålarna som träffar näsan på våren när man bara sitter ner en kort stund – ja då skulle jag gärna vilja ha ett litet bord med tillhörande stolar för caféfeeling vid huset.

MOOD

1815månadenslista3Aldrig är det så mycket kraft i mina planer för det grönas om precis just nu. Det gäller att hålla fast vid den känslan och få så mycket som möjligt gjort under denna period, för jag vet att entusiasmen avtar och njutningen av att bara vara tilltar ju varmare det blir. Vad vore man utan alla sina planer? Blott intet. Bildkälla.

DETALJ

1815månadenslista2Den där bården på krukorna från Bergs Potter som blivit omåttligt populära denna säsong. Jag tycker att den är så himla vacker.

PÅ ÖNSKELISTAN

1815månadenslista10På tal om krukor – ett par sådana här klassiker från Byarum kan man alltid drömma om som entrépjäser. Med tanke på priset förblir de en skön grön dröm, men det går alltid att hålla ögonen öppna för liknande på andrahandsmarknaden. Jag hoppas på svart tungt i någon form för trädgården denna säsong.

INSPIRATION

1815månadenslista7

XOXO

1815månadenslista9

Sköna Maj – välkommen!

5 comments

 1. Tipsar om en snarlik väska i skinn från Don & Donna som jag blev glad 🙂 när jag hittade (Accentbutikerna bland annat). Prisvärd och snygg (enligt mig!)

  Fin vecka till dig och dina läsare!
  /Maria

  1. Ja, skoj att det börjar komma mycket i denna fina modell nu. Tack för tips! Fin vecka till dig med!

 2. Hej Veronica,

  Måste bara få säga att dina tips och listor alltid är inspirerande. Har länge följt dig. Din smak och stil med den mixen du skriver om tilltalar mig. Skön måndag! Åsa

  1. Åsa – tack snälla för dina fina ord. Det är alltid lika roligt att höra från trogna läsare som varit med länge. Tack! Fin vecka till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.