Days & Weekends: 7 a week # 22

1815myprecious

Månadslista i går, tisdagslista i dag. Listigt värre i inledningen av denna vecka med andra ord. Håll till godo. Mitt älskade snäckhalsband hänger på kroken i sovrummet och bidar sin tid. Det var en del av min uniform förra sommaren – till slut skapade jag en tagg på Instagram som jag kallade #inteutanmittsnäckhalsband :). Jag kör mitt i repris, men om man är ute efter något liknande så finns detta hos H&M.

1815thebestversionDe där förgyllda speglarna som var vanliga på sjuttiotalet kittlar på loppis just nu. De är ofta dekorerade med löv och slingrande blommor. Jag har inte känt bingo riktigt än, men är inte alls främmande för inköp om jag finner den där rätta. En ny fin variant finns hos H&M Home.

1815nextdoorJag har plockat den första trädgårdsbuketten, men snart kommer det att finnas betydligt mer material att komponera dem med. Pionsäsongen står där och knackar på. Jag har inte köpt mina första ännu, än mindre plockat dem såklart, men det är verkligen en njutning att se fram emot. Egen bild.

1815mybedsidetableSå kom jag då in i ett svindlande mood igen, efter att ha sett filmen förra veckan. Nu blir det Heathcliff och Catherine igen i skriven form. Jag läser denna översättning – missa inte förordet av Karin Johannison.

1815thekitchenSäsongen för sparris är här – hurra! Den svenska låter vänta på sig ett litet tag till, men nu finns det italiensk att frossa i. Sparris är en av mina absoluta favoritgrönsaker – i kväll blir det den här klassikern. Bild: IKEA – Livet Hemma/Roland Persson.

1815gogreenNär alla blickar riktas utåt igen vill jag läsa om trädgårdens idéhistoria. Jag står så långt bak på bibliotekets reservationslista för Ambjörnssons bok, så det kanske får lov att bli en investering om jag skall läsa den snart. Och i kväll tittar jag på Trädgårdstisdag på SVT.

1815amore

Ljungbergs relanserar Poème d’amour av Stig Lindberg. Mönstret kärleksdikten ritades 1947 och är ett av Lindbergs mest kända mönster. Nytrycket är ingen direkt överföring av originalet, utan en tolkning som jag förstår det hela. En amore-kudde. Ja tack.

Helenas lista hittar ni här.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin tisdag!

4 comments

  1. Åh Weronica, jag hade läst dina listor med glädje även om de kom två om dagen alla veckans dagar. Särskilt när dina egna foton med blommor finns med.

Leave a Reply

Your email address will not be published.