40 and fab: Capen

2215capesweden5Den som läser många bloggar har knappast undgått det genomslag som Hopes Blanket Scarf har fått. Man kan använda den som inredningsdetalj eller vira den runt sig som en beklädnad. På webben är den slutsåld – sannerligen en IT-pryl så god som någon. Den är fin, ack så fin, inte tu tal om det. I sommar lär den vara det hetaste att vira runt sig en lite kyligare kväll och jag skall inte förneka att den lockar. Den enkla designen gör även att den hyser gott hopp om att inte bara bli någon som dansar en sommar.

2215capesweden4Själv går jag runt i några ponchos från Soft Goat. En hemmavariant som alltid sitter på mig som fryser året runt – och en som får vara snyggvariant och som alltid ligger i väskan.

Men jag finner mig nu har lite svårt att släppa tanken om den där större filten att svepa in sig i – framförallt sedan Burberrys variant syntes i höstas. Även om jag tidigare hävdade att det var ett ganska opraktiskt plagg med kort användningstid, så är jag nu benägen om att ändra ståndpunkt med tanke på hur mycket jag använder mina ponchos. Jackie Onassis på shoppingtur i New York 1969 visar på det vackra tidlösa i capen.

2215capeswedenNär jag surfade runt hamnade jag hos nystartade Cape Sweden. Här får man samla ihop sina sparade slantar för en lite större investering, men å andra sidan tror jag att dessa caper faller in under mitt mantra som jag numera säger till mig själv : Kommer denna vara rolig om tio år? Ibland kan det vara fint att tänka – detta blir grejen för sommaren 2015 – men jag lutar mer och mer åt ting som jag tror mig vilja leva med under lång tid. Vi får se var och hur jag landar när det gäller den ädla capen – men visst är det en vacker klassiker.

2215capesweden1Illustration Cape av Garance Doré/Rifle Paper.

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *