Fyrtal: Grey skies

2615fyrtal3Jo då, visst fastnade jag i Wolf Hall i lördags. Jag har hittills endast läst om böckerna, bland annat i denna fina intervju med Hilary Mantel i Vi läser. Parallellt med serien på televisionen skall jag nu läsa böckerna och på läslistan står även Mantels biografi. Jag såg att Ulrika på Seventeen Doors lanserade en läskategori i dag. Kul – man kanske skulle haka på där med.

2615fyrtal1Det börjar se lite ljusare ut när det kommer till sommarens maxiklänningar. Jag blev så förtjust i den här, så jag köpte mig en till i mörkblått. Nu har jag skickat efter mig denna InWear-klänning med lite rabatt och hoppas att den sitter fint i verkliga livet också.

2615fyrtal2Svenskt Tenn lyfter just nu fram ett av mina favoritmönster Aristidia i sin exposé över Josef Franks textilier. Ett för sin tid ganska djärvt mönster, Tang, ritade Josef Frank i det havsomslutna Falsterbo. Namnet är efter det svenska ordet för tång och i mönstret finns delar från havet i form av sjöstjärna och tång. Namnet Tang ändrades sedan till Aristidia, efter den grekiska författaren Aristides (ca 150-100 f.Kr.). Mönstret tillkom under andra halvan av 1930-talet. En kudde och en bricka finns hemma hos oss. Jag skulle bra gärna ha hissgardiner i vardagsrummets sidofönster också någon gång.

2615fyrtalEn sådan där liten prydnad som jag finner oemåtståndlig. Handgjorda brevpressar i glas från Le Kiosk. Ja tack.

Se där ja. Jag kan ju fortfarande blogga :). Hoppas ni har det fint i sommartid!

signature

6 comments

  1. Kan verkligen rekommendera båda böckerna. Riktigt, riktigt bra! Är också sugen på hennes biografi. Hon verkar vara en spännande person.

  2. Bedårande. Brevpressen är för jäkla underbar! Älskar din blogg!

    Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *