Days & Weekends: Månadens lista juli

Vi har den andra dagen i augusti. Hej på er! Innan min favoritmånad tar vid här på bloggen, säger jag adjö till juli med månadens lista. Håll till godo.

OUTFIT

Min uniform denna sommar är i vanlig ordning en MBD, till skillnad från Jackie O:s klassiska Little Black Dress – personifierad sommarelegans på bilden. Den maximala klänningen har inte minst visat sig värma bara ben mycket bra denna kalla sommar.

ORD

3215listaSommaren 2015 i ett nötskal, eller hur?!

VINTAGE

3215lista7Jodå, det fanns mängder med loppisskyltar utmed de Gotländska vägarna, men för att inte fresta på övriga familjens tålamod besinnade jag mig och tog en liten paus från sakleteriet på ön. Men innan vi åkte för våra två veckor, fann jag en del roligt och även sedan vi kom hem. Jag har hittills inte trillat över så mycket modern design bland hyllorna på välgörenhetsbutikerna, men i veckan fann jag en vas av Pia TörnellMantello – som producerades på Rörstrand 1997 och som fick Utmärkt Svensk Form samma år. På vackra bilden syns Törnells ljusstake Arcus och vasen Cirrus. Jag skulle inte ha något emot alls om de kom min väg. Bild: Sköna Hem.

BLOMMOR

3215lista2I dag slog min första dahlia ut för säsongen. Lycka. I juli var det mycket rosor. På Rosens dag den 2 juli tog jag denna bild med sju sorters rosor som var i blom då i trädgården – Iceberg, Winchester Cathedral, New Dawn, Queen of Sweden, Madame Boll, Eglantyne och Martin Forbisher. Sommarträdgården gör att man känner sig rik.

KLASSIKER

Stugliv på Gotland innebär många lästimmar. Årets klassiker var nyutgivningen av En förlorad värld som kom i våras. Jag undrar om jag har läst boken – det var i så fall länge sedan – men jag har såklart sett den ikoniska TV-serien från 1981 och även filmen som kom 2008. Nu sveptes jag in i denna värld igen och jag rekommenderar er varmt att göra detsamma.

MOOD

3215lista4Jag kommer nog aldrig att glömma läsningen av Kristina Sandbergs trilogi om Maj. Jag tog mig an alla tre delarna i ett sträck vilket alltid är en speciell upplevelse, än om man läser en bok i taget. Det blev en mycket förtätad och tankeväckande resa med dessa böcker. Rekommendation även här med andra ord.

DETALJ

3215lista1Så fyllde jag fyrtiotre den elfte juli. Och fick en tjusig ljusstake som jag önskat mig länge. Himla glad över den.

PÅ ÖNSKELISTAN

3215lista8Jag är nog inte ensam om att önska mig en vidunderlig augusti med den ljuvaste av sensomrar.

INSPIRATION

3215lista6I sommar har jag framförallt inspirerats av att besöka olika platser och utställningar. I Stockholm var jag på Liljevalcs och såg utställningen om Hertha Hillfon. Passa på att gå innan 16 augusti – 10 kr i inträde dessutom. Glasmuséet vid Reijmyre glasbruk var roligt att se. På Gotland var jag på en liten Instagramträff, där vi besökte konstnärshemmet Brucebo och guidades runt på Visby Koloniträdgårdar. Otroligt roligt och inspirerande.

XOXO

3215lista9En favoritplats på Gotland – Verdus Veranda. En magiskt fin miljö och jag står alltid och hänger vid det där växthuset. Och det verkar som om jag själv kommer lite närmare min dröm om ett eget. Nästa sommar – förhoppningsvis. Vad vore man utan alla sina planer som jag alltid brukar säga?!

Jag hoppas att sommaren har varit fin för er så här långt.

Nu kör vi augusti!

signature

11 comments

 1. Har du någon instagram? Gillar verkligen din blogg och har saknat dina inlägg !!!!

  Med vänlig hälsning, Anette

 2. Varmt välkommen tillbaka! Låter som om du har haft en fin juli! Augusti har ju börjat bra, fint väder i dagarna två. Nu hoppas vi att det fortsätter så..

 3. Aha, du har hittat tillbaka in hit – vad kul! Ja du, hur ska man hinna läsa allt som verkar spännande och intressant, på bara en enda livstid? Suck. Fast en lätt lätt I-landssuck förstås. ;). Böckerna om Maj ligger högt upp på den långa listan. En lista som bara verkar bli längre och längre…

  Grattis i efterskott, och grattis till en supervacker födelsedagspresent!

  /helena

 4. Grattis i efterskott hoppas födelsedagen var härlig!
  Just den fina ljusstaken tänkte jag köpa senast när jag i storstan men just då var den slutsåld, men next time!

  Stor KRAM

  Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *