Fredagssvepet 33/15

3315fredagsfintNio som ögat fastnat på i veckan helt enkelt. Håll till godo. Skultuna presenterar en skrivbordsserie av Lara Bohinc med tydliga Art Deco-drag. Det är inte utan att det rycker lite i fingrarna i dessa skolstartstider. Serien lanseras i september. Pressbild från Skultuna – se fler hos Inredningshjälpen.

3315fredagsfint1Iittala firar hundraårsdagen av Taipo Wirkkalas födelse med att bland annat lyfta upp klassikern Ultima Thule från 1968. För att liksom prova lite, det är inte utan att dessa retrovibbar skaver aningen, fick jag med mig ovanstående skål för tjugofem kronor från en välgörenhetsbutik.

3315fredagsfint2IKEA:s Sinnerlig av Ilse Crawford får väl sägas vara det mest omskrivna designsamarbetet hittills. I dag är det säljstart. Jag tar mig säkerligen dit framöver och tittar på sakerna, men på förhand känns det inte som något som mitt hjärta klappar snabbt för. I den stilrena omgivningen på bilden känns kollektionen klockren, men jag känner mig osäker på hur det fungerar att lyfta ut enskilda delar när man inte riktigt har denna stil. Vi får se.

3315fredagsfint3Bubbligt från Skogsberg & Smart till denna höst med Hurricane Soda. Stiligt med levande glas tycker jag.

3315fredagsfint4Om vi såg många ponchos och caper förra hösten, så är det nästan ännu fler nu. De finns i alla prisklasser – här en lyxig vacker från Dagmar.

3315fredagsfint5I veckan kom nyheten att det blir television av Patti Smith:s Just Kids. Något att se fram emot och kanske läsa om boken på vägen.

3315fredagsfint6Boråstapeters pressbilder med tapeter med linnestruktur har visats upp många ställen. Jag tittar inte så mycket på tapeterna som på stylingen och konstaterar att Shaker-stilen med det enkla, det naturliga och det slitna åter firar triumfer i bildvärlden. Det är lite samma som med IKEA:s Sinnerlig. Jag tycker för all del om denna typ av bilder, men det är så homogent i Kinfolkspåren och det ligger långt från hur det ser ut hemma hos mig, så det är inte utan att man kan längta efter något annat.

Klart att jag fastnar i tidigare opublicerade bilder från Prins Charles och Lady Di:s ikoniska bröllop 1981. Även om sagan fick långt ifrån ett lyckligt slut som bekant – inte kunde jag väl tänka mig det när jag satt som nioåring och fantiserade om en sådan där maräng till klänning – så ser de lite lyckliga ut här ändå.

3315fredagsfint8Det har varit mycket familjefilm nu här hemma med dinosaurier och Sagan om Ringen, så det är inte utan att jag längtar efter en riktig “mammafilm” som sonen brukar säga. Woman in Gold med Helen Mirren kan vara precis det jag söker.

Med detta önskar jag er en riktigt fin helg!

3 comments

  1. Det jag gillar nästan bäst med “Sinnerlig” är att det inte är en riktigt så limiterad upplaga som de andra. Det finns lite tid för eftertanke och inte samma hänga-på-låset-stress. Nu kan ju delar sälja slut ändå förstås, men förhoppningsvis har de tagit i ordentligt när de la beställningarna till fabrik. Här i staterna får vi visst vänta till oktober, men det går ju bra det med. Annars inväntar jag spänt “Sittning”, bilderna ser väldans trevliga ut. 🙂

    1. Erika – jag håller helt med! Detta köpincitament med “begränsad upplaga” under en kort tid, bidrar bara till köphets. Hoppas att fler följer efter och att man därmed kanske inte får se så många felköp i kölvattnet av eftertankens kranka blekhet :). Fin helg till dig!

  2. Så mycket fint du har hittat Weronica 🙂 Skultunas skrivbordsserie i samarbete med Lara Bohinc ser tjusig ut, och precis som så många andra var jag och hängde på låset hos IKEA i morse för att norpa godbitar ur Sinnerlig kollektionen.
    Väldigt lite av varje produkt hade levererats ut till släppet och en del produkter fanns inte alls, tex dagbädden. Den här gången har IKEA verkligen lyckats skruva upp förväntningarna till max.

    Ha en fin helg och hoppas vi ses i Stockholm i nästa vecka!

    Kram Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published.