Fredagssvepet 35/15

3515fredag1Vi står inför den sista helgen i augusti, men innan det blir det ett svepande fredagsinlägg. Håll till godo med dessa nio. Denim är överallt i höst. Alla kedjor har sin kampanj och glädjande nog verkar det som om fler och fler tänker till när det gäller framställning av det blå. Hos Gina Tricot frontar Say Lou Lou i en snygg kampanj, komplett med ljudbild om så önskas.

3515fredag2En av de finaste nyanserna som jag sett hittills på höstlacken – With the Band från Essie.

3515fredag4Om denim syns överallt, så gör även den klassiska kappan i beige det också. Other Stories kampanjbild visar att det alltid hänger på accessoarerna – här röda handskar. Tjusigt.

3515fredag8

Förra helgen gjorde jag en klassisk Ratatouille och det blir nog favorit i repris. Perfekt att ha som tillbehör till mycket nu när så många grönsaker är i säsong. Denna gång kikade jag en del på detta recept, men här gör man verkligen efter behag och lägger till och drar ifrån enligt smak och tillgång.

3515fredag3Filmen om Ingrid Bergman står på “vill-se-listan”. I morgon är det hundra år sedan Bergman föddes och det firas bland annat med att SVT sänder Casablanca.

3515fredag7Jo, som synes har jag kommit in i ett rött mood. När sensommaren träder in med alla sina färger, blir jag mer och mer färgstark tills det hela kulminerar med alla pumpor. Sedan behöver jag lugna ner mig ett litet tag, innan julen tar vid. Som sagt, det har sina fördelar att vara säsongsmänniska och gå all in med det som känns i hjärtat för stunden.

3515fredag6Det röda glaset stack lite i ögonen i milda pastellernas tid, men nu står det på hedersplats. Den här pampiga glasservisen finns inte hos mig, men väl några andra föremål av Monica Bratt för Reijmyre som har den där rubinröda färgen som är så vacker.

Jodå, det blir kostymdrama även fortsättningsvis på lördagskvällarna. Utmärkta Indian Summer följdes av Poldark vars andra avsnitt sänds i morgon. Klassiskt ont-gott-drama med undantryckt kärlek och kamp. Det fungerar alldeles utmärkt i väntan på Downton Abbey.

3515FREDAG5

Loreen

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

4 comments

  1. Älskar fredagssvepet! Detta, och förra veckans, gav mig sån inspiration!!
    Precis som du är jag säsongsmänniska, tror det får bli ett rött nagellack för att sätta tonen i höst. Mitt mål/förhoppning är att jag denna höst ska stanna upp då och då och njuta av skiftningarna. Sommaren blir höst som går över i adventstid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *