Days & Weekends: Månadens lista augusti

Vi har den sista dagen i augusti. Tänk att vi äntligen fick lite välbehövlig värme. Sensommaren den bästa är. Jag samlar mig till månadens lista. Håll till godo.

OUTFIT

3615månadenslista2Den där romantiska föreställningen om den där perfekta dagen med den där höga luften – solen är framme, men det är ändå lite kyligt. Precis då skrider jag gatan fram i en cape innan jag slår mig ned på ett café med en kopp te. Kodak Moment :).

ORD

3615månadenslista6Asken ligger i ett fönster och jag tittar på den varje gång jag går förbi. Medan dagen brinner. Det är här och nu. Alltid.

VINTAGE

3615månadenslista1
Ingegerd Råman är en av mina formgivarfavoriter. Jag blev himla glad när jag fann ett fat ur serien Pond för Orrefors på en loppis för ett tag sedan. Råman intervjuas i senaste Femina och pratar bland annat om tankarna kring nedläggningen av det anrika brukets produktion i Sverige. Som sagt, utvecklingen är minst sagt tråkig, men Råman pekar på ett litet trendbrott när det gäller textil och hoppas på samma sak för glaset i framtiden. Jag kan bara hålla med. Håll utkik efter svenskt glas på loppisborden. Det finns så mycket vackert.

BLOMMOR

3615månadenslista3Nog blev denna augusti Dahliornas storhetstid. Sorten Café au Lait har blivit en riktig kändis och visst är den betagande vacker. Nu gäller det bara att även ta hand om knölarna när frosten kommer. Bildkälla.

KLASSIKER

3615månadenslista5En på min stående klassikerlista som fann sin väg till soffan efter senaste Stockholmsbesöket. Franks karta utan nationsgränser är tankeväckande och känns av olika anledningar extra aktuell för tillfället.

MOOD

3615månadenslista7Som sagt – tack augusti för att du var så extra glimrande i år. I helgen åt jag säsongens första äppelpaj. Smaken av sensommar i en form.

DETALJ

3615månadenslista4Brevpressar har blivit en trenddetalj i inredningen som syns på många ställen för tillfället. Det är svårt att inte tycka om dem, även om de numera mer verkar som dekoration än i brevets tjänst. Jag kombinerar mina som funnits med länge med några nya av Nynne Rosenvinge/Le Kiosk. Otroligt vackra.

PÅ ÖNSKELISTAN

3615månadenslista8Några vänner glider runt i de här fina klassikerna och visst väcks begäret efter mjuk mocka.

INSPIRATION

3615månadenslistaEfter en sommar där jag började arbeta upp viss sockertolerans igen, kände jag ett behov av att detoxa mig in på rätt spår. Nu är det ett gyllene tillfälle att frossa i allsköns grönt när det är skördetider. Det är långt ifrån en uppoffring när det finns ett överflöd att välja på, inte minst av kål. Efter några veckor känns sommarens bullar långt borta. Allt har sin tid. Nu är det kåltid.

XOXO

3615månadenslista9Ni passar väl på att besöka en Bondens marknad i er närhet? Jag har bland annat bunkrat upp med vitlök inför vintern och som sagt – det är aldrig enklare att skaffa sig grönt till skafferiet än nu.

September – välkommen!

signature

3 comments

 1. Hej Weronica
  Glasbruken har ju inte lagt ner sin produktion. Dock har man slagit ihop Kostas och Orrefors produktion till ett. Den är numera på Kosta bruk, som är det största och modernaste.
  I.o.m hopslagningen så drog man ner på sortimentet. Tyvärr försvann en del delar från just Pond.
  Samtidigt kan jag känna att köper man inte NYTT så kommer alla våra glasbruk att försvinna. Våra formgivare och glasblåsare lever ju inte på att vi hittar saker på loppis m.m. De lever på att vi köper deras produkter.
  Kommer vi inte köpa nyproducerat får vi nog leva med att det ena anrika glasbruket efter det andra går i graven. Vi har ju också ett ansvar att hålla vår svenska glasindustri vid liv. Något vi ska vara stolta över.
  Men det kostar, såklart. Precis som alla andra konstföremål.

  Listan var vacker, som vanligt. Älskar hösten!!
  // Susanne, butiksägare (och säljer produkter från Orrefors/Kosta Boda bla.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *