Fredagssvepet: 37/15

3715fredag4Då går vi mot den andra helgen i september. Här hos mig har det varit några riktigt fina dagar och jag hoppas att vi kan få behålla lite av värmen. Håll till godo med denna veckas version av fredagssvepet. Det är gyllene skördetider med ett överflöd av grönt som skildras höstigt snyggt av Artilleriet. Bild från Artilleriets Tumblr.

3715fredag5IKEA flirtar med den rådande “Kinfolk-trenden” med kollektionen Sittning som har premiär i dag. Det är fokus på den dukade måltiden och mötet med människor som även exempelvis ovanstående Artilleriet visar med sin butik The KitchenOm man gillar den stilen finns nog chans till budgetfynd hos IKEA – t ex med förklädet ovan.

3715fredagJag har samlat mig till en investering i Kastehelmiglas till hushållet och sneglar även lite på burkarna som är fina de med.

3715fredag3

Blossa har sannerligen en särställning när det gäller en direktkanal till sociala medier vid lansering av deras årgångsglögg. I går vad det dags för årets variant – glögg med Earl Grey-smak. Flaskan bär tydliga drag av klassiskt engelskt porslin och den lär bli mäkta populär i köken framöver. Jag är som bekant en tedrickare av rang, men glögg dricker jag nästan aldrig. Det återstår att se om förpackningsnörden i mig tar över, eller om jag nöjer mig med tekoppen även framledes. Tekopp från brittiska Burleigh som producerar klassikern Willow i svart.

3715fredag2Georgia May Jagger frontar Mulberrys höstkampanj i sjuttiotalsstil. Inspirationen har hämtats från William Morris klassiska ord “Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful”. “This season, Mulberry is fascinated by old English houses and how they lived through the decades, changing and evolving with the ebb and flow of times and fashions”. Och visst är väl klassikern Bayswater tjusig i vinrött.

3715fredag1Himla fin scarf med lite 70-talsvibbar från Lindex.

3715fredag8Och med fallande temperaturer är det är måhända dags att uppdatera sig på en av garderobens stöttepelare – kashmir från H&M Premium.

3715fredag7Hela tre (!) frukter ståtar vårt träd med i år – det blir att äta med andakt. Tur att affärerna och torghandeln börjar fyllas med svenska äpplen. Jag har gjort paj enligt samma recept som jag visade med blåbär för ett tag sedan, men till äpplen har jag tagit i lite havregryn i smuldegen också. Inget säger september som en äppelpaj.

3715fredag9First Aid Kit

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

12 comments

  1. Som jag ser fram emot dina svep. De liksom ingår i min känsla av att “nu är det helg”. Vill du ska veta att de är så uppskattade. Och…Like your style!

  2. Håller helt med Caroline här ovan, tycker så mycket om dina svep. Dessutom öppnas alltid ögonen för något nytt, idag var det kastenhelmi som jag har en ljuslyktor från, men inte visste att det fanns glas i samma serie.
    Trevlig helg!

    1. Tack, Emma! Visst är Kastehelmi något extra med de vackra bubblorna som daggdroppar. Jag ser fram emot att dricka ur glasen framöver. Hoppas att du fick en fin helg!

  3. Så mycket fint! Själv letar jag kashmirtröjor på DI, den lokala second hand-butiken. Dottern och jag har hittat flera stycken för mellan $5 och $8. Det är jobbigt att leta igenom alla skräpkläder, men hittills har det varit värt det. 🙂

    1. Jag har hittills inte gett mig i kast med klädavdelningen på loppisarna jag besöker, men jag kan tänka mig att man kan fynda fint där. Riktigt fin kashmir är ju så bra kvalité på – roligt att tröjorna får fortsatt liv!

  4. Så fint svep! Alltid lika roligt och inspirerande att kika in på din blogg. Du har verkligen en förmåga att plocka ut och sammanställa finheter i långa banor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *