Sensommarplaner

3315blåbärspajBarnen tycker att jag tjatar alldeles förfärligt om denna sensommar och hur mycket jag tycker om den, men den är så ljuvlig. Min absoluta favorit bland årstider. I eftermiddags satt jag och smidde planer inför en liten miniweekend som maken och jag skall ut på tidig september för att fira vår bröllopsdag. Jag kan bara önska att vi får samma väder som vi hade i Skåne för två år sedan, när vi åkte samma helg. Först tänkte vi oss längre bort, men sedan blev det ganska nära – ibland går man över ån efter vatten och det är lätt att inte tänka på det som bara finns en bit bort. Estrid Ericson och Andréexpeditionen tänker jag bland annat, så kan man möjligen ana vartåt det bär hän. Helgens fika tackar jag det här receptet för som jag fann genom Annelie på Blomster & Bakverk. Här är det verkligen principen man tager vad man behagar. I min smuldeg hade jag smör, hälften kokosflingor och hälften mandelmjöl och sötningen var honung. Jag åt pajen ljummen med kokoschips och grekisk yoghurt. Rekommenderas varmt i dessa bärtider. Tack för denna helg!

13 comments

 1. Vad roligt att jag kunde inspirera till ny bärpaj. Och visst är den god! Era septemberplaner låter härliga. Samma månad för vår bröllopsdag också, kanske att vi skulle planera en liten utflykt. Fortsätt njuta din sensommar. Kram.

  1. Den där pajen kommer bli en favorit känner jag – tack för länktips! Vi gifte oss den 25 augusti – stekhett Stockholm och gravid i sjunde månaden :). Det ska bli roligt med en liten miniweekend!

 2. Aha, en tur runt den vackra Vätterbyggden är vad jag anar i min kristallkula. Kände själv ett skriande behov av att återbesöka Andrémuseet, efter att ha läst Bea:s tankeväckande pärla i vintras.

  Får man föreslå en tur över till Visingsö – eller den kanske redan är självskriven? Det är säkert minst tio år sedan jag var där senast, annars minns jag kanske allra bäst när vi var där på klassresa när jag gick i sexan (Victoria avslöjade då för Brynolf [haha] att jag hade en seriös crush på honom och det blev ju förstås ett trauma som heter duga, för en 12-åring på 80-talet…).

  Och får man lov att stämma in i sensommarens lov? Då gör jag gärna det med kraft och bravur – i dur!

  /helena

  1. Ja visst, Helena! Det blir inte runt hela Vättern – men väl till några ställen som jag länge velat besöka. Turerna till Visingsö verkar vara lite begränsade efter värsta turistracet – vi får se om vi får möjlighet nu eller kanske återvända. Brynolf – påminner om en i min klass som hette Styrbjörn – avdelning lite speciella namn ;).

 3. Vad roligt att det verkar bli ett besök i min hemstad Hjo! Jag kan varmt rekommendera Estrid-utställningen. Eric Ericson har gjort ett fantastiskt jobb som curator. Extra roligt tycker jag det är då jag och min man har varit med och bidragit i processen och faktiskt äger några av de vackra föremålen som ställs ut =)
  Hoppas att ni får en trevlig helg!
  Kram Rebecca

  1. Rebecca – så roligt med lite historia bakom. Jag har velat se utställningen sedan den öppnade och nu skall det äntligen bli av. Då kanske du har något fint tips på helglunchställe i Hjo eller andra hotspots för en i min kaliber som tycker om vackra ställen :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.