Fredagssvepet 46/15

4615fredagVi går mot den tredje helgen i november. Är ni redo för lite rött? Jag är det med all tydlighet, speciellt efter att ha frossat i julpynt inne hos Svenskt Tenn. Håll till godo med veckans svep. Som sagt, julen har öppnat på Strandvägen. Jag finner alltid nöje i att botanisera bland klassikerna i säsongsskepnad, ovan pynt för granen. Jag tänker mig de stora hjärtana som dekorationer i sig.

4615fredag1Den här bilden inspirerar mig mycket. Så vackert med det bruna till det grå och det mörkt röda. Celotocaulis nylanseras i grått i dag. Denna färgställning trycktes senast på 80-talet.

4615fredag8På tal om Svenskt Tenn så kommer Jesper Walderstens originaltryck till boken Poem att ställas ut där mellan den 18 november och 20 december. Missa inte att följa Waldersten på Instagram här. En av mina personliga favoriter är denna.

Downton Abbey tuffar fram på lördagskvällarna. Visst får vi väl hoppas på några amorösa äventyr även denna säsong som kan få upp nerven aningen. Det såg hoppfullt ut förra lördagen angående Lady Mary. Michelle Dockery är röd och vacker i Burberrys julkampanj.

4615fredag7Även Artilleriet har slagit upp sin julbutik. Förra året insöp jag stämningen på plats och man kan inte säga annat än att de är otroligt duktiga på att skapa miljöer här.

4615fredag4Den här klänningen tycker jag har klara och sköna sextiotalsvibbar a´la Mad Men. Något för julafton månne?!

4615fredag3Av årets julböcker är jag mest nyfiken på Hannu Sarenströms bidrag i genren. Den här grönkålspajen med västerbottenost och valnötter ser definitivt ut som något som jag vill ha på julbordet. Pressbild ur boken/Norstedts.

4615fredag6Lite mer sådant här lär det bli i helgen. Jag siktar också mot skogen för traditionellt inhämtande av mossa, lingonris och annat fint. För visst är det så, Emma, utan naturens dekorationer faller det mesta platt denna tid. Missa inte Emmas fina blogg här.

4615fredag5Sofia Karlsson & Martin Hedros

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktig fin helg!

signature

7 comments

 1. Vilken läcker dukning! Helt i Estrids anda. De där löven i mässing kan jag nog inte låta bli, jag som alltid fastnar för det organiska. Hos oss är det också inplanerat en tur till landet och skogen i helgen för att plocka med oss det där oumbärliga gröna.
  Ja, som du vet har jag ju fuskat med Downton Abbey och det ser mycket lovande ut för Lady Mary, rest assured 🙂
  Ha en riktigt fin november helg!

  Kram Jenny

 2. Jo, nu är jag också redo för rött. Advent är äntligen inom räckhåll! Tack för fin fredagsläsning, brukar alltid ta en kort kaffepaus på jobbet och läsa ditt svep. Väldigt uppskattad fredagstradition! 🙂

 3. Efter två gröna och silvriga jular är både maken och jag inne på en helt röd jul. Kul att svenskt tenn också omfamnar julfärgen no. Dina svep är alltid en höjdpunkt på fredagskvällen… Önskar dig en trevlig kväll

 4. …och vilket musik-tips <3
  Kärlek i första öron-kastet. Nästan lyssnat sönder Martin hedros och Nina Ramsbys jazzen. Älskar Martins piano-spel, och här var det så vackert. Lagom stämningsfullt i årstiden också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *