Bland änglar och stjärnor

4615pynt1Min entusiasm var det inte något fel på när jag fick syn på att en av Välgörenhetsbutikerna i staden dukat upp sin jul. Jag såg bord efter bord med potentiella fina ting för högtiden. När mitt öga farit fram över allt som stod där var resultatet noll. Inte en enda sak av alla de där pryttlarna ville jag ta med mig hem. Även om man mest skriver om framgångshistorier när det gäller loppis, så är ju detta den krassa verkligheten. Det finns helt enkelt otroligt mycket skräp – men sedan finns allt som bekant i betraktarens öga. Skam den som ger sig –  på bilden något av det fina som kommit min väg – så mitt tips är ändå att titta på loppisar efter dekorationer till julen. Stjärnljusstaken är dock alldeles ny från Indiska. I vardagsrummet är det mycket metaller som blänker redan i detta nu, medan jag börjar plocka fram rött glas inne i vårt blommiga matrum. Visst är det en förväntansfull tid vi har framför oss.

signature

9 comments

 1. Så fint! Änglarna, sådana har jag fått ärva efter farmor. Älskade dem när jag var liten och nu får jag ta fram dem varje jul i mitt eget hem. ❤️

 2. En såndär granljusstake har jag med – också köpt på loppis :)Men de allra bästa jul-fynden gör jag nog ändå i skogen.
  Visst är det en underbar tid framför oss nu, längtan när den är som bäst.

  1. Alldeles sant, Emma. I helgen är det dags för mig att beträda makens föräldragård och skogsmark för små granskott, mossa, lingonris och annat. Utan pyntet från naturen faller det andra ganska platt.

 3. Jag bor mitt i Pinterest heaven. Det finns en massa bloggare som är kreativa, spännande, duktiga och fyndiga här i Utah County. Med tanke på det skulle man kunna tro att second hand-ställena skulle vara tömda på fynd, men det är de inte. Jag letar som svensk ibland efter lite andra saker än andra tror jag. Det är inte alltid dumt, det!

  1. Visst är det så. Om man letar brett och tittar utanför boxen så är det lättare. Sedan har vi alla vår agenda och saker som klickar lite extra – om man har tur har ingen känt det innan och lämnat prylen åt just oss :).

 4. Bästa tipset är väl som vanligt att tänka lite utanför boxen, utanför julboxen i det här fallet. Att inte hänga upp sig på vad som från början var ämnat som juldekoration, utan att kunna hitta guldkornen i second hand-hyllan som kan fungera som, eller förvandlas till, förädlat pynt. En svår konst ibland, men rolig!

  Fint med änglar “en masse” hos Dig!

  /helena

  1. Sant, Helena. Och tänka hela året runt. Svårt att glömma den dagen innan midsommarafton ett år när jag fyndade en julbock modell större och bar genom staden – tror aldrig att jag har fått så många leenden mot mig som då :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *