Förberedelser inför advent

4815adventDet börjar närma sig advent med stormsteg. Kransarna är på plats på dörrarna. Mina favoriter är enkla i enris och även i år köpte jag dem av en dam som står på torget här i staden. Lisa Larssons Adventsbarn ställs fram traditionsenligt, liksom ljusstakarna i fönstret. De fyra ljusen sätts i hjärtljusstaken från Dalarna. I dag skall vi smaka på de första lussekatterna. Adventstid – varmt välkommen.

signature

4 comments

  1. Grrrr. Jag kan inte fatta att jag märkte den ena julkartongen fel så den blev kvar i Sverige. Inget Lisa Larsson-lussetåg för fjärde julen på raken fast de ligger så väl inpackade någonstans bland allt annat som fick stanna kvar… “Det världsliga” betyder inte så mycket för mig, men vissa prylar har högt affektionsvärde och saknas.

    1. Monnah – visst är det så. Speciellt i juletid, då den nostalgiska ådran får fritt spelrum – i alla fall hos mig :).

  2. Lisa Larsson-luciatåget fanns alltid framme i mina barndoms-jular. Kanske skall be om att få ärva det i förtid…
    Ha en fin adventshelg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *