Fredagssvepet 48/15

4815fredagVi går mot den första adventshelgen. Håll till godo med veckans svep. Other Stories lyckas för det mesta fånga mitt öga när det gäller reklamkampanjer. Senast i raden är det en samling sköna damer som samlas till en middagsfest. Jag tycker om känslan i fotografierna och stämningen de förmedlar. Style is ageless – såklart.

4815fredag7I dag är det start för P2:s klassiska jul. Jag tipsar traditionsenligt om den för att jag tycker att den är en så fin motvikt till mycket annat i dessa uppskruvade juletider. Det rofyllda behövs alltid – kanske inte minst just nu mitt i all bjällerklang.

Jag är förmodligen mer pepp än barnen när det kommer till årets julkalender. Historieätande barnperspektiv – jag hoppas att det blir riktigt bra. Jag brukar dock få med mig sonen, som tycker att det inte är så dumt att käka frukost i soffan, tända ljus och titta på TV. Tusen år till julafton. På tisdag är vi redo.

4815fredag1Julstämning från Åhléns signerat Lo Bjurulf och Petra Bindel. Så vackra på bild, de där pepparkaksvantarna med kristyr. Jag är inte pysslig alls när det kommer till liknande projekt – trogna läsare minns kanske mitt ståtliga pepparkakshus i Muminstil när barnen var små som blott blev till några ynkliga tält… Nej, vissa saker gör sig helt enkelt bäst på bild för mig.

4815fredag3Favoriten Koholmen i rubinrött. Himla fin den.

4815fredag5Dags att bläddra i alla tiders favoritbok för denna tid på året.

4815fredag2Frida Eklund Edman dukar upp en sådan vacker stämningsfull temiljö för IKEA/Livet Hemma. Fotografi: Elin Eklund Edman

4815fredag4

Jag skulle gärna kura där framför brasan med detta julte från Johan & Nyström. Någon som smakat?

4815fredag6Andy Williams

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.