Lussekatter

4915lussekatterI väntan på det stora våningsfatet med godis som ingår i sonens planer för julen vid soffhörnan, dukar vi upp för säsongens första must tillsammans med några lussekatter. Våra (enligt detta recept) är alltid utan russin, då ingen är speciellt förtjust i dem. Årets stora hype verkar vara den så kallade lussesemlan, men för mig som har ätit saffranssemlor i ett antal år nu, saknas nyhetsvärdet lite. Men man kanske skall dela en katt och fylla med lite mandelmassa och grädde för att få in känslan :).

4915lussekatter2xI garaget står ett förråd av Zeunerts julmust. Senare år har den varit lättare att få tag på, men vi hamstrar av gammal vana. Söta drycker är inte alls min grej, men just mustsmaken vill jag inte vara utan till jul. Den här sorten har en mer vuxen känsla tycker jag.

4915lussekatter1xFin onsdag till er denna andra december ♡

signature

3 comments

  1. När jag tittade tillbaka i min blogg så gjorde jag saffranssemlor, efter ditt recept, redan för fem år sedan. Det kände inte alls såå länge sedan jag provade det för första gången. Gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *