Några dagar innan jul

5215dagarförejulI år har jag mer än någonsin koncentrerat julen till ett rum i huset. Det är alltid tacksamt att gå fullt ut i ett begränsat utrymme, än att sprida ut tingen. Min stil är långtifrån minimalistisk som bekant. Jag tycker om att maximera sådant som jag tycker är vackert där vi är mest. I år är det tydligt att vi har ljus, blommor, metaller, klassiska julfärger och änglar här hemma. Jag är inte så konservativ när det gäller blommor – varför inte njuta när man kan. Den enda utposten jag har kvar är tulpaner. För mig är de röda jultulpanerna de första för säsongen.

5215dagarförejul1Hyacinter förstås. I alla olika stadier – från liten knopp till doftande blomma. Jag tycker också om att piffa till det som redan finns istället för speciellt pynt. Här har Estrids klassiska plym fått julkulor på en ljusstake som står framme året runt. Ett annat tacksamt trick är att knyta rosetter kring ljusstakar.

5215dagarförejul2Amaryllisarna ståtar i starka färger i år. Det är en primadonna som verkligen tar för sig i ett rum. Jag är svag för den i alla skepnader – från den blekaste till den färgsprakande. Det är den blomma som kanske mest är jul för mig. Framåt kvällen skall vi handla den sista julmaten, ta in granen och koka kola. It´s beginning to look a lot like christmas.

signature

4 comments

  1. Så fina bilder! Njut av alla dina fina blommor och saker och lycka till med det sista julfixandet ikväll.
    God jul och tack för all härlig inspiration som du sprider!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *