Fredagssvepet 2/16

216fredag6Jag inleder denna veckas fredagssvep med Cate Blanchett som är på framsidan av Harper´s Bazaars februarinummer. I mellandagarna såg jag som sagt Carol för vilken Blanchett var nominerad till en Golden Globe. Det blev ingen vinst. Blanchett strålade dock i sin Givenchy-klänning som många tyckte var förskräcklig, men jag håller med Ebba von Sydow, speciellt när fransarna får svänga lite. Blanchett är fantastisk i Carol och nu finns en ny chans till att bli prisad med en Oscar.

216fredag7Maria Embertsén har flyttat sin blogg till sajten The Waves We Make. Spännande med ny plats för inspiration till hållbar livsstil. Jag har följt Maria länge – missa inte heller henne på Instagram – och ser fram emot utvecklingen av bloggen. Fotografi: Maria Embertsén Urban Gardening för Think Organic.

216fredagDen femtonde januari är utsedd till Tulpanens dag. Det dröjer fortfarande lite till de roligare sorterna blir vanliga, men visst är det något speciellt med de där krispiga små fången av hopp. Kanske är det nu som de behövs som mest inspirationsmässigt? Floral still life. Hans Bollongier, 1639.

216fredag1Det talas mycket om trenden med “ton-i-ton” snarare än färgklickar för tillfället. Det är tjusigt och inspirerande på bild och i stylingar, även om jag själv nog framförallt tänker i accent. Väskor från Mansur Gavriel.

216fredag3De nya pressbilderna från String går även de i samma linje. Tendensen med de ljusare träslagen fortsätter också – här ask. Styling Lotta Agaton, form Magnus Ingerstedt och fotografi Marcus Lawett.

216fredag10Pall från Formverkets och Smålands Skinnmanufakturs samarbete med Granit som kommer till butik 28 januari. Lädret kommer från Tärnsjö Garveri och produkterna för hallen har sin tillverkning i Småland. Se fler bilder här. Pallen verkar redan på förhand ha blivit en favorit. Även här ser vi ljust träslag.

216fredag9Go Geek Chic

Även Charlotte Rampling är Oscarsnominerad för sin roll i 45 years. Rampling är en favorit och på söndag ses hon i nya serien London SpySVT. Brittiskt spiondrama med twist och bra skådespelare låter som något för mig.

Avslutningsvis följer vi med Adele på en åktur med James Corden i London.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

8 comments

  1. Vad vore en fredag utan dina svep!? Ganska ok kanske, men med svepen så blir de ännu bättre. Hoppas du ryckte om att göra ditt svep även denna vecka trots att den inte varit som vanligt.

    Adele. Som jag gillar henne, fantastisk röst. Att hon dessutom har något att säga utanför scenen gör henne ännu mer intressant. Som sagt, jag gillar.

    Kram Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published.