Utvalt: Vaser från Paradisverkstaden

316paradisverkstadenDet är förmodligen den skriande bristen på blommor här hemma, som gör att jag stannar lite extra vid bilder som dessa för tillfället. Det är det där ljusa och skira som lockar – Viburnum – mums. Jag passar även på att svara på en fråga som jag ofta får kring en vas som bland annat syns här. Det är vasen Kronärtskocka från Paradisverkstaden. Jag hade turen att finna den till ett fint pris på realisation för något år sedan. Jag tycker om vaser som förutom att vara blombärare, har ett skulpturalt uttryck och som därmed har ett dekorativt värde. Detta blir kanske extra tydligt i svart keramik och just denna vas står ofta utan något i här hemma. Fotografier: Paradisverkstaden

316paradisverkstaden1Detsamma gäller även denna lilla vas i serien Relief. Jag är förtjust i linjer och form som bär sig själva. När jag var på Millesgården i höstas, köpte jag även med mig en vas som gjorts för museet av Paradisverkstaden med utgångspunkt från Milles skulptur Triton. Denna trio känns på ett fint sätt grundade i en klassisk formgivning som kommer att hålla för ögat över åren. Precis så som jag tycker om det med andra ord. Hjärta på formstarka vaser denna onsdag.

4 comments

  1. Paradisverkstaden har så fina saker och sin egen stil. Det känns alltid värt pengarna att betala för svensk design, synd bara att deras produkter inte längre görs på Öland utan i Polen.

    1. Jag har tolkat det som att vissa av sakerna fortfarande görs på Öland, men jag kan ha fel. Det verkar svårt att bevara produktionen i Sverige och det gör ont varje gång man påminns om det. Heja de producenter som finns kvar.

  2. Som sommarölänning är Paradis alltid lika härligt att besöka, och att få njuta av hela miljön och alla fina saker! Är också väldigt förtjust i deras dekorativa saker i serien Frökapsel, kompletterat med Kronärtskocka.

    1. Jag har varit där en endaste gång, men minns att det var en sådan fin miljö. Jag har pratat om att åka tillbaka flera år – kanske blir det av i sommar. Jag köpte mig en tekopp då för många år sedan och den använder jag fortfarande dagligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.