Fredagssvepet 7/16

716fredag1Vi går mot helg. Innan dess – håll till godo med veckans version av mitt svep. Jag börjar med den massiva bildbombning som inleddes i går eftermiddag i sociala medier när mäklarfirman Entrance i Göteborg lade ut Instagramprofilen @annacates hem till försäljning. Den här stilen slår onekligen an en sträng hos de flesta, tillsammans med arkitekturen. Jag har följt @annacate länge och med min svaghet för innergårdar och Morristapeter tillsammans med en fingertoppskänsla är det inte svårt att tycka om detta. Det är den där gamla drömmen om ett stadshus med innergård. Vete sjutton om jag någonsin får den ur mitt huvud. Bildfrossa här hos mäklaren.

716fredagDe andra mest förekommande bilderna i veckan är från Sandberg Tapeters trendrapport för SS/16. Sandberg talar om hållbarhet och vill med hjälp av fyra profiler – Sökaren, Samlaren, Odlaren och Upptäckaren (läs mer exempelvis här) – inspirera till att fatta mer medvetna köpbeslut i den stil som man har. Jag har lite svårt att nischa mig märker jag, men visst lutar jag mer åt vissa teman än andra. Bilden ovan illustrerar Upptäckaren. Pressbild: Sandberg Tapeter.

716fredag2Ellos nästa kampanjansikte är ingen mindre än Sarah Jessica Parker. Det känns som ett långt steg från barndomens önskekryssande i postorderkatalogen, vilket naturligtvis är helt medvetet. Den 7 mars får vi se hela kampanjen. Som sagt – tonårsserier är min quilty pleasure – och förra veckan påmindes jag av läsaren Sofia om The Carrie Diaries som finns på Netflix. Serien handlar om en ung Carrie Bradshaw innan SATC och blev tydligen inte någon succé då den lades ner efter två säsonger. Jag gillade den dock och rekommenderar den om ni har samma faiblesse som jag.

716fredag3Carina Seth Andersson har designat för Marimekko denna säsong. Några av kampanjbilderna i studiomiljö är så vackra.

716fredag8Det finns mycket att säga om tidens selfiekultur och det här var en intressant vinkling på det hela tycker jag. Lästips från dagens DN.

Serien Girls som har premiär på måndag hos HBO har sannerligen haft sina toppar och dalar. Men jag är en trogen tittare och hoppas på en bra femte säsong.

716fredag6Jag skrev om H&M:s satsning på Conscious även på Beautysidan för några veckor sedan. Sedan dess har jag hunnit testa produkterna för händer och jag gillar dem med citrus. Pepparmintskrämen hamnade dock hos barnen, då den doftade starkt av mintgodis.

716fredag7Svenska skoföretaget Kavat fortsätter att utvidga sortimentet för vuxna. Jag får se om det blir något för mig till sommaren. Vackra bilder bjuds vi på i kommande kampanj. Genom Mia Anderberg/Lovely Life som även stylat.

716fredag9Jodå, det blev åttiotalsnostalgi igen tack vare The Carrie Diaries. Det finns en spellista på Spotify med samma namn om man vill frossa. Jag spelar Yazoo denna fredag.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *