En fin knöl

916dahliaI helgen hamnade jag framför hyllan med dahliaknölar i blomsteraffären. Det kliade i fingrarna som det gör denna tid på året när det gäller det mesta gröna, men jag kunde hålla mig denna gång.

916dahlia1Jag har odlat dahlior i några år nu och det är precis lika fascinerande varje gång att dessa ljuvliga blommor kan komma upp ur de torra och skrumpna knölarna. I år har jag för första gången försökt övervintra ett gäng. Jag har inte tittat till dem nu på ett tag, men hoppas att de går att skaka liv i lite senare i vår. I år ska vi ta bort barnens studsmatta också, så jag har planer för en mer omfattande odling.

916dahlia2För det finns inte många bättre saker än att gå ut och plocka sig en bukett från trädgården. I centrum här ståtar den stora stjärnan när det gäller dahlior – Café au Lait. Jag har två stora knölar ute i garaget som jag hoppas levererar även i år. Det är lätt att förlora sig och sitta och lägga i den ena skönheten efter den andra i varukorgen. Förra året köpte jag från Bulbs och Flora Linnea. Om man vill ha Dahlia-inspiration finns massor på Pinterest. Efter att ha blivit betraktad som en riktig tantblomma, har den nämligen blivit hot, hot, hot, vilket den sannerligen förtjänar. Sensommarens pion brukar jag säga. For the love of.

signature

5 comments

    1. Jag har inte haft problem med rådjur och dahlior. Däremot får man akta dem för sniglar. Särskilt när plantan är liten.

      1. Peppar, peppar – varken rådjur eller sniglar här hos mig än så länge, så vet inte. Hoppas på en gyllene dahliasäsong för oss :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *